Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ευχαριστήριο Δημότη Πέλλας προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών




Με τον δικό του τρόπο ένας συντοπίτης μας, πατέρας παιδιού με Σύνδρομο Down, θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Δρ. Δημήτρη Λαγονίδη αλλά και ολόκληρο το ιατρικό τιμ της μονάδας για τον τρόπο τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση υγειάς του παιδιού τους καλώντας ταυτόχρονα δημότες και φορείς της αυτοδιοίκησης Πέλλας να συνδράμουν προς την κατεύθυνση στήριξης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών προκειμένου να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη υπηρεσία προς τους ασθενείς συμπολίτες μας. Ακολουθεί η επιστολή του συνδημότη μας:




Κύριε διευθυντή
του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών. 
Σας απευθύνω αυτή την επιστολή γιατί νιώθω υπερήφανος για το νοσοκομείο μας, για εσάς που είστε ο διευθυντής αλλά και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Είναι η ώρα εν μέσω κρίσης, οι πολίτες αυτής της χώρας, να μην κατηγορούμε συλλήβδην παρά να επιβραβεύουμε αυτό που αξίζει, για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Δεν σας κρύβω πως και ’γω παλιότερα εκφράστηκα εναντίον του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών και του προσωπικού του, ακούγοντας τις διάφορες περιγραφές φίλων που ήταν τελείως αρνητικές.
Ωστόσο έχω την δική μου προσωπική εμπειρία που έρχεται να καταρρίψει όλες τις προηγούμενες κακές τοποθετήσεις. Ο γιος μου (άτομο με αναπηρία–Σύνδρομο Down), εικοσιτριών χρόνων, προσβλήθηκε από ιώδη πνευμονία στις τριάντα Σεπτεμβρίου όπου και εισήχθηκε στη ΜΕΘ, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για ογδόντα ημέρες.
Η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη. Ζήσαμε τραγικές στιγμές γιατί κινδύνευσε άμεσα η ζωή του παιδιού. Όλες αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς της ΜΕΘ, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους και συχνά συναποφασίζοντας για τη συνέχεια. Εντέλλει, ο Στέλιος, μέσα από σαράντα κύματα, «έπιασε λιμάνι», ανταποκρίθηκε και σήμερα είναι και πάλι κοντά μας.
Η εμπειρία μας, (λόγου του ιατρικού ιστορικού του γιού μας), από όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και τη σαρανταήμερη παραμονή μας σε νοσοκομείο του Λονδίνου, μάς οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως η ΜΕΘ του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές και είναι παράδειγμα προς μίμηση, (δε θα έλεγα το ίδιο και για την Παθολογική).
Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, εγώ και η σύζυγός μου, στον διευθυντή της ΜΕΘ, Δρ. Δημήτρη Λαγονίδη, που από την πρώτη στιγμή «έσκυψε» πάνω στον Στέλιο και μας μετέδωσε μια σπάνια σιγουριά και ασφάλεια.
Επίσης ευχαριστούμε όλο το ιατρικό τιμ της μονάδας, την κα Βασιλική Ράντου, την κα Μαρία Στουγιάννη, τον κο Ισαάκ Χούρη, αλλά και τους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες, τις φυσικοθεραπεύτριες, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν πως κάνουν καλά τη δουλειά τους με συνειδητότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία.
Κλείνω την επιστολή μου με τη σκέψη και έκκληση ταυτόχρονα για τη δημιουργία Συλλόγου Φίλων της ΜΕΘ που σκοπό θα έχει την στήριξη της μονάδας ηθικά και υλικά αλλά και ολόκληρου του νοσοκομείου ώστε να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη υπηρεσία προς τους ασθενείς συμπολίτες μας. 
Καλώ το Δήμο Πέλλας, το Δικηγορικό Σύλλογο Πέλλας, όλους τους φορείς αλλά και όλες τις συμπολίτισσες και συμπολίτες μας να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά προς αυτή την κατεύθυνση.
Εύχομαι σε όλους Ευτυχισμένο, Δημιουργικό και Αποτελεσματικό το 2015 και πάνω απ’ όλα: Υγεία…Υγεία…Υγεία!
                   
  Με εκτίμηση
Δημήτρης Σ. Καρατσαλιώτης
Εκπαιδευτικός

4 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΓΟΝΙΔΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ) ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ,!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Λαγονίδης είναι κορυφαίος όχι μόνο σαν γιατρός αλλά και σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Φυσικά σαν διευθυντής δίνει τον τόνο και στους άλλους και η Μονάδα πετάει. Το ΜΠΡΑΒΟ είναι λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. … αν και ο έπαινος δεν κοστίζει ........ κατάντησε να είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση !
    Μπράβο σε εκείνους που τολμούν να επαινέσουν όσους γύρω μας ξεχωρίζουν για τις ανθρώπινες συμπεριφορές τους.
    Αλλά πρωτίστως μπράβο σε εκείνους που γαλουχήθηκαν και λειτουργούν ως κοινωνικά παραδείγματα, όπως ο παραπάνω αναφερόμενος γιατρός τον οποίον δεν γνωρίζω, αλλά εκτιμώ, μέσα από αυτά που διαβάζω γι’ αυτόν !!!.
    Σάββας Παπαδόπουλος , γυμναστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΞΙΑ ΕΠΑΙΝΟΥ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΡΑΤΣΑΛΙΩΤΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή