Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ανησυχητικά μηνύματα στην αγορά, λόγω κρίσης



Μείωση της τάξης του 5-6% στον τζίρο του "εορταστικού" Δεκεμβρίου (σε σχέση με τον αντίστοιχο του Νοεμβρίου) καταγράφουν μεγάλες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποδίδεται στην αβεβαιότητα που δημιουργεί στο καταναλωτικό κοινό η ρευστή πολιτική κατάσταση στη χώρα. Στο μεταξύ, επαναλαμβάνονται και πάλι κρούσματα ξένων προμηθευτών που ζητούν από τις ελληνικές εταιρίες - πελάτες τους να τους προπληρώσουν τις παραγγελίες τους, για να τις πραγματοποιήσουν. Ανάλογα κρούσματα υπάρχουν και στον τουριστικό κλάδο, όπου
σημειώνονται οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων για το 2015. Η πιο πρόσφατη έχει να κάνει με ένα συνέδριο που θα διοργάνωνε γαλλική εταιρία στη χώρα μας τον Μάρτιο. Τελικώς, ακυρώθηκε.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τη δυσλειτουργία στις σχέσεις των ελληνικών εταιριών με τους προμηθευτές τους. Αν η πληρωμή, προκαταβολικά, των παραγγελιών, γίνει και πάλι "κανόνας", τότε η χώρα θα έχει επιστρέψει για τα καλά στο δύσκολο 2012, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την οικονομία της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου