Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Την άμεση αποζημίωση τον πληγέντων βαμβακοπαραγωγών ζητά με ερώτησή του ο Ι.Τζαμτζής προς τον κ. Καρασμάνη



Να αποζημιωθούν άμεσα οι βαμβακοπαραγωγοί και να τους δοθεί στο ακέραιο η συνδεδεμένη ενίσχυση ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γιώργο.

Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει τα εξής:


Κύριε Υπουργέ,
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων μηνών στον Νομό Πέλλας προκάλεσαν καταστροφές στην καλλιέργεια βαμβακιού.
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 1/3 της συνολικής παραγωγής βαμβακιού στον Νομό Πέλλας έχει μείνει στο χωράφι και δεν μπόρεσε να συγκομιστεί.
Ακόμη, από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, έχει σαπίσει ο καρπός του βαμβακιού (το λεγόμενο καρύδι), με αποτέλεσμα η μέση απόδοση κατά στρέμμα να είναι 100 κιλά και όχι 350 -400 κιλά.

Κύριε Υπουργέ,
Επειδή οι βαμβακοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας βρίσκονται σε απόγνωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα οι καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, να επισπευτεί η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών και να διασφαλιστεί η απόδοση στο ακέραιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
1.      Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι καταγραφές ζημιών που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί;

2.      Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες;

3.      Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να αποδοθεί στο ακέραιο η συνδεδεμένη ενίσχυση όπως τις προηγούμενες χρονιές στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς
  

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιορδάνης Τζαμτζής

1 σχόλιο:

  1. Δάνη, αφού το ξέρεις ότι ο υπουργός μας δεν έχει την αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ. Την έχει ο Κουκουλόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός.
    Αναρωτιέμαι γιατί τον σταυρώνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή