Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Επίθεση στον Γιώργο ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ



Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι το κόμμα που ιδρύει έχει τη δυνατότητα να «κόψει» ψήφους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αποτελέσει ακόμη ένα εμπόδιο στην προσπάθειά της για την επίτευξη αυτοδυναμίας.

Η Κουμουνδούρου, επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, αποκλείει από τους ενδεχόμενους συμμάχους της, σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, τον Γιώργο Παπανδρέου, το ίδιο, ίσως και περισσότερο από ό,τι τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το δικό του κόμμα.


Αν και παραδέχεται ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι κοινωνικά φιλελεύθερος και θέτει ευθέως το θέμα της συνεργασίας με την αριστερά, πράγμα που δεν θέτει ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης, θεωρεί ότι δεν μπορεί να συζητήσει καν «με τον πρωθυπουργό που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, του είχε πει να μην προσπαθήσει πολύ για τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας, καθώς ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του κόμματος που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το άρθρο στην iskra

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι και άρθρο του Άκη Μπαδογιάννη στην ιστοσελίδα iskra της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο:

«Ζουρλομανδύας τυλίγει το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού στη βαθιά πολιτική κρίση που το διαπερνάει έχει προστεθεί και η προσωπική, μέχρις εξαντλήσεως, αντιπαράθεση του “θρυλικού” πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου με τον κατεξοχήν «άνθρωπο της εκάστοτε εξουσίας όλων των εποχών» Ευ. Βενιζέλο.

Το μεγαλύτερο, ίσως, ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου σπεύδει να ιδρύσει κόμμα μπροστά στις εκλογές.

Η τραγωδία, όμως, για τη χώρα είναι ότι βρίσκονται ακόμα κάποια στελέχη να πλαισιώνουν σε αυτήν την φαρσοκωμωδία τον κατ’ εξοχήν πρωθυπουργό της τρόικας και των μνημονίων, τον πρωθυπουργό της κοσμοπολιτικής αποεθνοποίησης του τόπου, ένα μακάβριο πιόνι του παγκοσμιοποιημένου φιλελεύθερου χρηματιστικού κεφαλαίου, που έχει τόσο ελάχιστη επαφή με πράγματα και καταστάσεις σε αυτή τη χώρα, ώστε να του επιτρέπεται με τη μεγαλύτερη άνεση να προβαίνει αδίστακτα και αυταρχικά στα πιο καταστροφικά επινοήματα που του σερβίρονται και συχνά στην υλοποίηση των περίεργων εμμονών του.

To τρύπιο σωσίβιο

Ο μόνος, ίσως, που θα πρέπει να νιώθει ευτυχής με το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου είναι ο Α. Σαμαράς.

Πρώτα-πρώτα γιατί ουδόλως απειλεί το κόμμα του και τις επιδιώξεις του.

Το αντίθετο, προσφέρεται ως η εύκολη δυνατότητα να αποδίδει στο κόμμα ΓΑΠ όλα τα δεινά της χώρας, τα οποία αυτός δυστυχώς κληρονόμησε!

Επίσης, όχι αδίκως, ο Α. Σαμαράς προσβλέπει στη δικιά του εκλογική ενίσχυση εξαιτίας της απίστευτης φαγωμάρας που θα ξεσπάσει ανάμεσα στα “δύο ΠΑΣΟΚ” της μιας και ανεπανάληπτης διάλυσης του τόπου.

Μπορεί ο Σαμαράς να προσδοκά ενδεχομένως στις ψήφους των πλέον συντηρητικών του χώρου του λεγόμενου “Κέντρου” και της λεγόμενης “Κεντροαριστεράς” που ψάχνουν, τάχα, για “σταθερότητα” και “τρέμουν” μπροστά στην έλευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως, όμως, ο Α. Σαμαράς μπορεί να “τρίβει τα χέρια” του, με την επικείμενη ίδρυση κόμματος του ΓΑΠ, γιατί προσβλέπει ότι ενδεχομένως αυτό το μόρφωμα να του προσφέρει ως “δώρο” την αφαίρεση ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μερικοί, μάλιστα, στο περιβάλλον του Α. Σαμαρά ονειροβατούν τόσο πολύ ώστε να εκτιμούν πως το κόμμα ΓΑΠ μπορεί ανέλπιστα να προσφέρει στο πιάτο την διεκδίκηση έστω της πρωτιάς στον Α. Σαμαρά!

Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι τόσο η φυτευτική ίδρυση, λίγο νωρίτερα, του “Ποταμιού”, όσο και τώρα, η συγκρότηση άρπα - κόλλα κόμματος από τον ΓΑΠ, έχουν ως, συνειδητό ή όχι, στόχο να λειτουργήσουν ως αναχώματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ως δυνάμεις αναχαίτισης της ριζοσπαστικοποίησης».΄

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου