Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΝΤ.Μειώστε κι άλλο τον κατότατο μισθό και το επίδομα ανεργίας!!



Νέα επίδειξη κυνισμού από τους αμετανόητους και επικίνδυνους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.
Σε μελέτη τους, με τίτλο «Youth Unemployment in Advanced Economies in Europe: Searching for solutions», συστήσουν στα κράτη με υψηλή ανεργία νέων - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - μέτρα, όπως η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και των κατώτερων μισθών!
Η έκθεση των εμπειρογνώμων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρει πως το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύει υπό καθεστώς προσωρινής απασχόλησης είναι
μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.
Οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζουν ότι το υψηλότερο κόστος εργασίας - όπως αυτό προκύπτει και από την αύξηση του κατώτερου μισθού σε σχέση με το μέσο μισθό (!) - σχετίζεται με υψηλότερη ανεργία, ειδικά στους νέους κατά 0,4- 1,2 ποσοστιαίες μονάδες, επειδή οι νέοι προσλαμβάνονται σε τέτοιες θέσεις!
Το παραπάνω - φυσικά - και είναι ένα τεράστιο ψέμα. Διότι δεν προκύπτει από πουθενά αύξηση των κατώτερων μισθών στην Ελλάδα. Αυτό που συνέβη – με τις παράλογες απαιτήσεις ΚΑΙ αυτών που υπογράφουν τη μελέτη – είναι ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα υποχώρησε πολύ πιο βίαια από τον κατώτερο μισθό, εξ ου και η αναλογία τους άλλαξε μέσα στην τελευταία τριετία.
Το καλύτερο βέβαια είναι το... σκεπτικό τους όσον αφορά στη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, την οποία και προτείνουν!
Όπως σημειώνουν, τα υψηλά επιδόματα (!) μειώνουν τη θέληση για αναζήτηση εργασίας ή την αποδοχή θέσεων εργασίας!
Δηλαδή υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας και οι Έλληνες προτιμούν να πεινάνε κάθε μήνα λαμβάνοντας 360 ευρώ, παρά να δουλέψουν!
Απίστευτοι...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου