Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντηρήσει το αντεργατικό οικοδόμημα



Εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τους κατηγόρησε ότι "σερβίρουν ξαναζεσταμένα διλήμματα" και "καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες", κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.
«Χόρτασε ο λαός μας από «θυσίες» και «σωτήρες». Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση,
ξέρουν πολύ καλά πως η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τόνισε: "Οι περιγραφές του πρωθυπουργού για τη χώρα που μπαίνει στην ανάκαμψη, για την ανεργία που άρχισε να υποχωρεί, για τις επενδύσεις που είναι έτοιμες να μπουν στην Ελλάδα, δεν αφορούν τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού που ματώνει καθημερινά πληρώνοντας τα βάρη της κρίσης".
Επισήμανε ότι "για τον λαό που υποφέρει μικρή σημασία έχει αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπογράψουν μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία ή υπογράψει μια νέα".
Όσο για τις υπαρκτές διαφορές της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "αφορούν ακριβώς το μείγμα διαχείρισης, δηλαδή τον τρόπο για την επίτευξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξωραΐζοντας και οι δύο το αντιλαϊκό και ταξικό της περιεχόμενο. Η ΝΔ ζητάει επιμήκυνση χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μείωση του χρέους, χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική, συμπόρευση με τη Γαλλία και την Ιταλία για μεγαλύτερη άσκηση πίεσης στη Γερμανία".
Ενόψει του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ "εκβιάζει και τρομοκρατεί".
"Με την τρομοκρατία της εξόδου από την Ευρωζώνη, της χρεοκοπίας, του φόβου των αγορών που δεν αστειεύονται, προσπαθεί να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση σε μια πολιτική που έχει ήδη χρεοκοπήσει τον ίδιο το λαό. Η κινδυνολογία και οι εκβιασμοί, οι παραινέσεις για σταθερότητα και ομαλότητα, δεν αφορούν μόνο στην αντιπαράθεσή της με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως -κι αυτό πρωταρχικά τους ενδιαφέρει- στο να αποσπάσουν την εκλογική λαϊκή συγκατάθεση και συναίνεση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, την υποταγή του λαού", είπε.
Από την άλλη παρατήρησε πως "η απάντηση στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν είναι οι εφησυχασμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μια άλλη διαπραγμάτευση η επόμενη μέρα μπορεί να είναι διαφορετική για το λαό" και πρόσθεσε: "Γιατί αν δεν είναι για γέλια είναι σίγουρα για κλάματα. Τι άλλο να πει κανείς όταν ακούει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα βαράει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν»;
» Αυτονομούν την οικονομία από την πολιτική και ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται αγνοώντας τους οικονομικούς νόμους της καπιταλιστικής αγοράς -πράγμα που δεν το πιστεύουμε- ή κοροϊδεύουν χοντρά το λαό. Είμαστε παραπάνω από βέβαιοι ότι το δεύτερο ισχύει… Γιατί δεν φανταζόμαστε ότι στις επαφές που είχαν με εκπροσώπους των αγορών στο Σίτι του Λονδίνου, στο Κόμο της Ιταλίας και αλλού, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους μάθαιναν τα λαϊκά όργανα και τους δημοτικούς χορούς του τόπου μας".
Ο γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα γκρεμίσει το αντεργατικό οικοδόμημα, που έχτισαν οι προηγούμενοι, αλλά θα το συντηρήσει κιόλας, και εξήγησε:
"Αυτά δεν είναι απλά εικασίες ή κρυφά λόγια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τα φανερά γραφτά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό ακριβώς που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας. Ποιον αντεργατικό νόμο θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε αυτούς που ψηφίστηκαν προ μνημονίου ούτε αυτούς που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια του μνημονίου".
Ο κ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, στους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα και τους νέους και τους κάλεσε να στηρίξουν αποφασιστικά και να δυναμώσουν εκλογικά το ΚΚΕ. Απευθύνθηκε, επίσης, σε όσους νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, στον λαϊκό κόσμο που έχει γνώση και μνήμη, που έχει πάρει μέρος στους αγώνες και που χτες ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, σε άλλα κόμματα και σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και τους κάλεσε "να δουν πιο καθαρά ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα διαπιστευτήρια που δίνει στο κεφάλαιο και τους διάφορους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κόβει κάθε δεσμό με την ιστορία του λαϊκού κινήματος, τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας".
Μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα ακολούθησε συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και τους ερμηνευτές Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα, Δημήτρη Μπάση και Μίλτο Πασχαλίδη.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου