Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Όλο το χωριό κέρδισε το λαχείο εκτός τον… Μητσοτάκη!



Ο Κωστής Μητσοτάκης, Έλληνας μόνιμος κάτοικος Ισπανίας, είχε γίνει «θέμα» στα μέσα ενημέρωσης το 2011,  καθώς ήταν ο μόνος από τους κατοίκους του χωριού Σοδέτο που δεν συμμετείχε σε ένα κοινό δελτίο του Ισπανικού Χριστουγεννιάτικου Λαχείου που κέρδισε περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ.Κινηματογραφιστής το επάγγελμα σκέφτηκε να κάνει την καντεμιά του ντοκιμαντέρ, στο οποίο να καταγράφει τις αλλαγές που έφερε στη ζωή των κατοίκων του χωριού το συγκεκριμένο λαχείο.
Ενώ οι Ισπανοί αναμένουν και φέτος την κλήρωση του Χριστουγεννιάτικου Λαχείου «El
Gordo» που κληρώνει 2,2 δις ευρώ, η εφημερίδα Guardian έψαξε και βρήκε τον Έλληνα κινηματογραφιστή, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί τότε ως «ο πιο άτυχος άνθρωπος του κόσμου».

«Ήταν σαν κάποιος να μου είχε δώσει ξαφνικά το τέλειο σενάριο»,
δηλώνει στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η ζωή των, αγροτικών στην πλειονότητά τους, οικογενειών του χωριού δεν άλλαξε ριζικά.


«Η μόνη πραγματική αλλαγή είναι ότι τα σπίτια μεγάλωσαν, ενώ πολλοί νέοι που σκέφτονταν να φύγουν τελικώς έμειναν», σχολιάζει.



Στην εύλογη ερώτηση αν μετάνιωσε που δεν συμμετείχε στο κοινό λαχείο το 2011, απαντάει: «Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Το χόμπι μου είναι να φτιάχνω ταινίες, αυτό μου δίνει ικανοποίηση. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τη ζωή μου μέσα από το πρίσμα των χρημάτων».

Ο Κ. Μητσοτάκης εγκαταστάθηκε στο Σοδέτο πριν από οκτώ χρόνια λόγω έρωτα, καθώς ήταν το χωριό καταγωγής της κοπέλας του. Τώρα πλέον έχει χωρίσει, η τέως σύντροφός του ήταν ανάμεσα στους νικητές, αλλά εκείνος έμεινε να καταγράψει την καθημερινότητά του χωριού. 



 



Το ντοκιμαντέρ του Κ. Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε μετά τρία χρόνια και η πρώτη του προβολή έχει προγραμματιστεί μόνο για τους κατοίκους του Σοδέτο. Ο τίτλος του είναι «Cuando Toco» («Όταν σε άγγιξε»). Με αρκετές δουλειές στο ενεργητικό του, ο Αθηναίος κινηματογραφιστής κατάφερε να βρει χρηματοδότηση από μια δανέζικη εταιρεία και η διανομή του θα ξεπεράσει τα ισπανικά σύνορα. Όπως λέει: «Όταν πήγα στις Κάννες το 2012, αρκετοί παραγωγοί έδειξαν έντονο ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου