Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

«Αγριεύει» ο καιρός: «Λευκή» Πρωτοχρονιά



Στα… άσπρα αναμένεται να ντυθεί η χώρα τις επόμενες ώρες, καθώς το… πασχαλινό σκηνικό των Χριστουγέννων θα παραχωρήσει τη θέση του στο χιονιά!

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το 2014 θα μας αποχαιρετήσει με κακοκαιρία, καθώς από την Παρασκευή (26/12) η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, ενώ πυκνές νεφώσεις και χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά! Το πρωί μάλιστα η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης.


Την ίδια ώρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 18 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στο τελευταίο του, δε, Σαββατοκύριακο, ο Δεκέμβρης θα μας αποχαιρετήσει με κακοκαιρία και νεφώσεις που θα συνοδεύονται από τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας, ενώ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 15 με 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού στο Newsbomb.gr,το σκηνικό του Σαββάτου (27/12/2014) περιλαμβάνει νεφώσεις, βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, από την Θεσσαλία και πάνω. Καταιγίδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα. Σταδιακή εξασθένηση των συγκεκριμένων φαινομένων θα παρατηρηθεί από το βράδυ του Σαββάτου.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 14 βαθμούς.

Την Κυριακή (28/12/2014) η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και τα πρώτα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τη Δευτέρα (29/12/2014), οι νεφώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Την Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες.
Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλές.

nasepo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου