Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές και υλική στήριξη στους φυλακισμένους των Διαβατών από την Ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης Γιαννιτσών



Ηθική και υλική συμπαράσταση και υποστήριξη προσέφερε για άλλη μια φορά στους φυλακισμένους που βρίσκονται στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, 
προκειμένου να γνωρίσει μέσα από το πρόσωπο κάθε φυλακισμένου αδελφού μια άλλη μορφή του προσώπου του Χριστού κατά τον λόγο Του: «εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με» (Ματθ. 25,36)

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και συνοδεύτηκε από την ανάλογη συμβολική υλική έκφραση της αγάπης προς αυτούς.

Ενορίτες και μη από την πόλη και την περιοχή των Γιαννιτσών, οι Εθελοντικές Ομάδες: «Το Όραμα των Αμπελιών» και «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Γιαννιτσών, μαθητές του Α΄ ΓΕΛ Γιαννιτσών με πρωτοβουλία του Β5 τμήματος, ιδιώτες από την Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη και πολλοί άλλοι προσέφεραν χρήματα και μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης με την προτροπή και τον συντονισμό των Ιερέων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσφέρθηκαν συνολικά στους απόρους κρατούμενους είδη ατομικής καθαριότητας για εξακόσια και πλέον άτομα, άνδρες και γυναίκες.
Ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Σταυρόπουλος Θεοχάρης ο Αρχιφύλακας κ. Αποστολάκης Δημήτριος και οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Χατζημελετίου Σοφία και κος Ρουσάκης Θεοχάρης, αφού δέχθηκαν την αποστολή με πολλή χαρά, πραγματοποίησαν ενημέρωση για το τραχύ και δύσκολο έργο που επιτελούν. Εξέφρασαν ακόμη τις ευχαριστίες τους ποικιλότροπα για την ωραία ατμόσφαιρα αγάπης και ανθρωπιάς και την εκδήλωση της χριστιανικής αγάπης μέσω της συγκέντρωσης των διαφόρων προσφορών προς τους «ελαχίστους» αδελφούς μας, τις οποίες συνόδευε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας.

Με τη σειρά του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εξέδωσε τις παρακάτω ευχαριστήριες ανακοινώσεις προς τον Δήμο Πέλλας και την μαθητική κοινότητα του Α΄ Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών αντίστοιχα:

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δήμο Πέλλας, για την ολοπρόθυμη διάθεση για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενός μεγάλου οχήματος με σκοπό την μεταφορά και παράδοση των διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό για τους κρατούμενους αδελφούς μας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την μαθητική κοινότητα του Α΄ ΓΕΛ Γιαννιτσών και ιδιαίτερα την τάξη Β5, για την θεάρεστη πρωτοβουλία και το έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξαν συγκεντρώνοντας και προσφέροντας διάφορα είδη πρώτης ανάγκης στον Ιερό Ναό για τους κρατούμενους αδελφούς μας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου