Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Oμάδας του ΚΚΕ για τα προβλήματα των γυναικών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας



      
Την αντιλαϊκή επίθεση συγκυβέρνησης, ΕΕ, Τρόικας ενάντια στις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών και τις διεκδικήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος αναδεικνύει με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

       «Η αντιλαϊκή επίθεσης συγκυβέρνησης, ΕΕ και Τρόικας στην Ελλάδα πλήττει άγρια τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Στο στόχαστρο της επίθεσης αυτής βρίσκεται η ίδια η μητρότητα. Το επίδομα τοκετού καταργήθηκε, ενώ ο Υπουργός Παιδείας, αντί για μαζικές προσλήψεις, πρότεινε προκλητικά την κάλυψη των μεγάλων κενών στα σχολεία από γυναίκες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε γονική άδεια. Οργιάζει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, με εργοδότες να απειλούν με απολύσεις γυναίκες που έμειναν έγκυες ή να απαιτούν υπογραφή δηλώσεων από εργαζόμενες ότι δεν θα μείνουν έγκυες. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ειδικές μονάδες για τη μητέρα και το παιδί, δημόσια κέντρα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι περικοπές για εξετάσεις προληπτικού και προγεννητικού ελέγχου. Κυριαρχούν οι ιδιωτικές μαιευτικές και γυναικολογικές κλινικές έναντι των λιγοστών και υποβαθμισμένων δημόσιων. Ελάχιστα είναι τα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού.
       Για τις επιχειρήσεις, τη κυβέρνηση και την ΕΕ η μητρότητα θεωρείται "κόστος" που πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.
      Πως τοποθετείται η Επιτροπή στις διεκδικήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος για:  
      Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, άνεργες ή ανασφάλιστες, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χρονική επέκταση των γονικών αδειών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και κοινωνικές παροχές. Αυστηρή προστασία και έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια – Φάρμακο».

                                                                                    Σωτήρης Ζαριανόπουλος
                                                                                    Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου