Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πώς μια 14χρονη Βρετανίδα έγινε σκλάβα του σεξ στην Ελλάδα





Η 25χρονη σήμερα Μέγκαν Στέφενς (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) περιγράφει στον Guardian πώς έγινε σκλάβα του σεξ ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα με τη μητέρα της, όταν ήταν 14 ετών. Έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και πέρασε έξι χρόνια εκδιδόμενη, πριν καταφέρει να ξεφύγει. Έντεκα χρόνια μετά, έγραψε βιβλίο με την τραγική ιστορία της, με τίτλο «Bought and Sold».


Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν τεσσάρων ετών, ενώ είχαν προβλήματα και οι δύο με το αλκοόλ. Όταν στα 14 βρέθηκε διακοπές με τη μητέρα της σε μία παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας, θυμάται πως ήταν «απελπισμένη να αγαπηθεί».

Στις διακοπές γνώρισε τον Τζακ, έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, τον οποίο ερωτεύτηκε. Σε λίγες μόλις εβδομάδες έπεισε τη μητέρα της να μην επιστρέψει στην Αγγλία και μετακόμισε μαζί του. Ενώ στην αρχή, όπως θυμάται η Μέγκαν, ήταν καλός μαζί της, ύστερα από λίγο καιρό η διάθεσή του άρχισε να αλλάζει απότομα και ξεκίνησε να της μιλάει για τη μητέρα του που είχε καρκίνο και χρειαζόταν χρήματα για τη θεραπεία. Την έπεισε έτσι να μετακομίσουν στην Αθήνα για να εργαστούν σε μία καφετέρια.

Ωστόσο, η εργασία στην καφετέρια δεν υπήρχε και η Μέγκαν βρέθηκε μπλεγμένη σε ένα δίκτυο εμπορίας ανθρώπων. Στην αρχή, δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, ώσπου μία ημέρα ο Τζακ τής έδωσε ένα κουτί και την άφησε έξω από ένα κτίριο, λέγοντάς της να το παραδώσει σε έναν άνδρα στον τελευταίο όροφο. Μόλις έφτασε εκεί, ο άνδρας την οδήγησε σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, με ένα κρεβάτι και μία κάμερα. «Αυτό ήταν. Με βίασε. Το βιντεοσκοπούσε και εγώ είχα παραλύσει, γιατί ήμουν πραγματικά σοκαρισμένη», αναφέρει η κοπέλα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα έλεγε η Μέγκαν σήμερα στον 14χρονο εαυτό της, εκείνη απαντά «Φύγε, χαζό κορίτσι;», σε μορφή ερώτησης. Προσθέτει πως «ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου. Παλεύω με αυτό. Έχω μεγάλη οργή απέναντι στον εαυτό μου».

Η κοπέλα εξομολογείται ότι συναντούσε τουλάχιστον οκτώ «πελάτες» την ημέρα και λέει πως ήταν ερωτευμένη με τον Τζακ και θα έκανε «τα πάντα γι' αυτόν». Εκείνος τη μία ημέρα ήταν στοργικός και γεμάτος αγάπη και την άλλη την ταπείνωνε. Όταν έλεγε πως ήθελε να σταματήσει, την απειλούσε ότι θα σκότωνε τη μητέρα της. Όπως λέει, κατέληξε να βασίζεται για τα πάντα από τον Τζακ και το δίκτυο trafficking: για ρούχα, φαγητό, μετακινήσεις.

Δούλεψε για λίγο στον δρόμο στην Ιταλία και μετά σε μία σειρά από πορνεία, όπου οι άνδρες πλήρωναν 20 ευρώ για συνευρέσεις των δύο λεπτών. Ένα συγκεκριμένο βράδυ θυμάται ότι έκανε σεξ με 110 άνδρες, πριν αρρωστήσει.

Η Μέγκαν ήταν λιποβαρής και εξαντλημένη, μολύνθηκε από σύφιλη και σαλμονέλα έξι φορές. Όποτε δεν συμπεριφερόταν όπως της έλεγαν, δεχόταν βίαιες επιθέσεις. Την έβαζαν να στέλνει κάρτες στη μητέρα της και να γράφει πως περνάει καλά στην Αθήνα, ενώ αν και την είχαν συλλάβει μερικές φορές φοβόταν να πει στην αστυνομία την αλήθεια.

Κατάφερε να ξεφύγει όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ψυχωτικό επεισόδιο και έμεινε εκεί για τρεις μήνες. Ένιωσε αρκετά ασφαλής ώστε να διηγηθεί την ιστορία της. Το προσωπικό επικοινώνησε με τη μητέρα της, η οποία την πήρε και επέστρεψαν μαζί στη Βρετανία.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου