Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ανέβασε στο διαδίκτυο ερωτικές στιγμές με 33χρονη



Τις ερωτικές του στιγμές με μια 33χρονη ανήρτησε σε τουλάχιστον δύο διαδικτυακούς τόπους στο εξωτερικό ένας 36χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση απορρήτου και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 33χρονης σε βάρος του 36χρονου, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, για παράνομη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση στο
διαδίκτυο προσωπικών της δεδομένων, χωρίς τη συναίνεσή της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης προέβαινε στη καταγραφή προσωπικών τους στιγμών, με συσκευή εικονοληψίας, χωρίς να το γνωρίζει η παθούσα. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων.

Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε χθες, έρευνα στην οικία του 36χρονου, καθώς και στον επαγγελματικό του χώρο, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε έ νας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Στον πενταψήφιο αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο : ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου