Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η 3η δύναμη της χώρας



Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών (μέχρι τώρα) τόνισε ότι το Ποτάμι είναι η 3η δύναμη της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα είπε: "Πριν από 300 μέρες μια παρέα ξεκίνησε το Ποτάμι. Σήμερα το Ποτάμι είναι η 3η δύναμη της χώρας. Εϊναι η νίκη της δημοκρατίας. Χωρίς λεφτά, προστάτες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο. Να είμαστε στη Βουλή με 16 βουλευτές. Υπάρχει ένα μυστικό για το κίνημά μας. Είναι οι εθελοντές μας σε όλη την Ελλάδα.

Θα τους είμαι πάντα ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους. Η νίκη είναι δική τους. Για τους 100άδες χιλιάδες πολίτες που τόλμησαν λέμε το εξής: Εμείς δεν θα σας προδώσουμε. Δεν ήταν μια ψήφος θυμού. Ήταν μια λογική ψήφος και θάρρους. Όμως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Η Ελλάδα είναι κοντά στον γκρεμό και δε θα φύγει με λόγια αλλά με πράξεις. Κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Έχουμε προτάσεις για να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να τα γκρεμίσουμε τη χώρα.
Συγχαίρω τον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη νίκη. Να ενισχύσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αφού έχουμε ανάγκη από μεγάλες αλλαγές και μεγάλες συμμαχίες. Η Ελλάδα δε θα αλλάξει αν ένα κόμμα έχει 151 βουλευτές. Χρειάζονται συμμαχίες και ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης.
Είναι μεγάλη ευθύνη των δύο παλιών κομμάτων που δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή των 18άρηδων. Κακό σημάδι για όλη τη χώρα είναι η ενισχυμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής. Κάποια στιγμή πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες που μισό εκατομμύριο Έλληνες ψήφισαν την Χρυσή Αυγή. Η κοινωνία δε θα αλλάξει με θυμό και τσαμπουκάδες. Θέλει τόλμη και γνώση.
Εμείς την Δευτέρα δεν ξεκινάμε νέο προεκλογικό αγώνα. Εμείς θα είμαστε παρόντες για να λέμε "ναι" εκεί που συμφωνούμε και "όχι" εκεί που διαφωνούμε. Θα είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις για τη δικαιοσύνη και την παιδεία".
Αν θα συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα: "Θα στηρίξουμε την προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη κι εμείς θα στηρίξουμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε δουλειές, δουλειές και δουλειές".
Για μια περίπτωση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ: "Δεν συμμετέχουμε σε Κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές και ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα".
Κλείνοντας επανέλαβε: "Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην έχουμε εκλογές. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα συνεναίσουμε σε λύσεις που πάνε τη χώρα πιο κοντά στο γκρεμό".
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου