Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Απορροφήθηκαν 5,8 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ το 2014



Επιτεύχθηκε ο στόχος καθώς καλύφθηκε σε ποσοστό 96,43%


Η πλήρης επίτευξη τους στόχου απορρόφησης του ΕΣΠΑ για το 2014, που ήταν 5,882 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ποσοστό απορρόφησης 96,43%, ανακοινώθηκε σήμερα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τα τελικά στοιχεία απορρόφησης των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για την χρονιά που μόλις πέρασε.


Συγκεκριμένα, μέχρι 31-12-2014 απορροφήθηκαν περίπου 5,882 δισεκατομμύρια ευρώ, αγγίζοντας σχεδόν τον στόχο αναφοράς της χρονιάς που πέρασε (96,43%). Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο Ιουλίου Δεκεμβρίου 2014, επιτεύχθηκε περίπου το 64% της απορρόφησης του ανωτέρω συνολικού ποσού.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αφού ευχήθηκε Καλή Χρονιά με Υγεία και Ελπίδα σε όλους, δήλωσε: «Αισθάνομαι υπερήφανος που συνεργάσθηκα αυτούς τους 6,5 μήνες με τα άξια και παραγωγικά στελέχη του υπουργείου και των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα . Πάνω απ ΄ όλα όμως, αισθάνομαι ευτυχής που κατά την διάρκεια μίας πολύ δύσκολης περιόδου συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις, με ευθύνη και συνέπεια για την ανάκαμψη της χώρας, στην συνεχή και αποτελεσματική ροή χρηματοδοτήσεων από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους, με έμφαση στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση».



newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου