Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα οι αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς για το ρωσικό εμπάργκο



Πιστώνονται σήμερα Παρασκευή 23/1 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγώνεπιτραπέζιων ροδακίνων και νεκταρινιών ενισχύσεις συνολικού ύψους έως 33 εκ. ευρώ, μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Γιώργο Καρασμάνη, των σχετικών αποφάσεων.  Με τις εν λόγω αποφάσεις ικανοποιείται πλήρως το δίκαιο αίτημα των παραγωγώνροδακίνων και νεκταρινιών για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχανεξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία
δυσχέρανε τις περσινέςεξαγωγές των προϊόντων αυτών και είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση τωντιμών παραγωγού.
         Τα ποσά ανέρχονται σε :
· 220 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς των ΝομώνΛάρισας, Μαγνησίας Πιερίας και Πέλλας.
· 185 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς των ΝομώνΗμαθίας και Φλώρινας.
·165 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς των ΝομώνΑργολίδας, Κοζάνης, Κορινθίας και Ξάνθης.
       Σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης επισήμανε πως, η δέσμευση που ανέλαβε ο ίδιοςμε εντολή της κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα το εισόδημα χιλιάδων αγροτικώνοικογενειών από την οικονομική ζημία που υπέστησαν εξαιτίας ενός γεγονότος –εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία – για το οποίο ουδεμία ευθύνη έφεραν,πραγματοποιείται με νόμιμο, διαφανή και απολύτως συμβατό με τους ισχύοντεςκοινοτικούς κανονισμούς τρόπο.
 Είναι από τις λίγες φορές, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, που τέτοιουείδους ενισχύσεις εγκρίνονται και καταβάλλονται σε τόσο σύντομο χρονικόδιάστημα. Γεγονός, που καταδεικνύει, όπως τόνισε, πως οι δεσμεύσεις πουαναλάβαμε υλοποιούνται πλήρως και δεν ήταν υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου