Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα η συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη για το μέλλον της ΝΔ



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο του ατυχούς εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής.Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και της πρ. Υπουργού κ. Ντόρας Μπακογιάννη, μετά από αίτημα της τελευταίας.

Η συνάντηση των δύο δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν μέσω του εκνευρισμού που έχει κυριαρχήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ήττα της Κυριακής.
Η κ. Μπακογιάννη, που είχε μία τυπική μόνον επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά μετά τις εκλογές, συστήνει ψυχραιμία και αναμένει τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήδη από σήμερα με τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος στις 18:00 το απόγευμα.
Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για πλήθος στελεχών της Ν.Δ., χθες, συναντήθηκε μεταξύ πολλών άλλων και με τους Ν. Δένδια, Ευρ. Στυλιανίδη και Απ. Τζιτζικώστα.
Παρά το γεγονός ότι συνομιλητές του, όπως ο κ. Ευ. Αντώναρος, θέτουν, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα ηγεσίας, ο ίδιος ακούει προσεκτικά, καταγράφει όσα του μεταφέρονται, χωρίς όμως να σχολιάζει ή να ενθαρρύνει κινήσεις που θα μπορούσαν, σε αυτή τη συγκυρία, να αποσταθεροποιήσουν τη Ν.Δ. ως πυλώνα αναφοράς της αστικής δημοκρατίας.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου