Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τραγική η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ λένε κορυφαία στελέχη της.



Αποστάσεις και εντάσεις για την ακολουθούμενη τακτική των υψηλών τόνων και του φόβου διατυπώνουν, πλέον, δημοσίως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής. Η επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, που ακολουθήθηκε με μικρές προσαρμογές καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αναμένεται προφανώς να κριθεί εκ του αποτελέσματος, το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, ήδη υπήρξαν οι πρώτες διαφοροποιήσεις, και μάλιστα ηχηρές από στελέχη όπως οι Ευ.
Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης και ο τελευταίος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευ. Αντώναρος.

«Πληρώνουμε το τίμημα μιας κακής επικοινωνιακής στρατηγικής. Κακώς φάνηκε ότι επενδύουμε στον φόβο, εμείς επενδύουμε στην ελπίδα. Υπήρξε μια καλή επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που μας έκανε να φαινόμαστε ότι μιλάμε σαν δανειστές, μας ταύτισε σε πολλά σημεία με τη Μέρκελ» είπε (98,9) ο υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας Ευ. Μεϊμαράκης.

«Επρεπε η ατζέντα να ανοίξει με πολλά άλλα θέματα... Δεν νομίζω ότι κανείς κέρδισε ποτέ εκλογές βασιζόμενος μόνο πάνω στον φόβο» πρόσθεσε από την ίδια συχνότητα ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, η σπουδή του οποίου -λόγω του άγχους της στραυροδοσίας- να εμφανιστεί ως στενός συνομιλητής του κ. Κ. Καραμανλή, προκάλεσε τα αιχμηρά σχόλια συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, που σημειώνουν (σ.σ.: όχι περιοριστικά για τον κ. Κακλαμάνη) ότι ο κ. Καραμανλής δεν εκφράζει προτιμήσεις ή στήριξη, ειδικά στις μεγάλες περιφέρειες. Προβληματισμένος για την επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ. εμφανίστηκε (Real) και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Νομίζω ότι οι έχουμε πέσει σε μια παγίδα που έστησε, κατά την άποψη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάμε μόνο για το δημόσιο χρέος», ανέφερε.

Ωστόσο, την πλέον σκληρή κριτική άσκησε, μέσω Διαδικτύου, ο κ. Ευ. Αντώναρος, βάλλοντας ευθέως κατά του επιτελείου της Ν.Δ.: «Κάποιοι άνθρωποι είναι αβελτίωτοι. Βλέπουν ότι αυτό που κάνουν τους γυρίζει μπούμερανγκ κι όμως εθελοτυφλούν και συνεχίζουν να το κάνουν. Οπως η στρατηγική του φόβου που επέλεξε να εφαρμόσει στον προεκλογικό αγώνα η ηγετική ομάδα της Ν.Δ.». Από το Μαξίμου η απάντηση είναι σαφής: «Δεν κινδυνολογούμε, δεν κάνουμε μαύρη διαφήμιση... παρουσιάζουμε ένα μέρος μόνον όσων επαγγέλλονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου