Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων Ιδιωτικών και Δημοσίων έργων στην Αναπτυξιακή Πέλλας



Η Αναπτυξιακή Πέλλας - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων στα πλαίσια της 4ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του ΠΑΑ «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER στο Ν. Πέλλας».
Συνολικά υποβλήθηκαν εννέα (9) φάκελοι υποψηφιότητας, συνολικού κόστους 2.784.262,16 € και Δημόσιας Δαπάνης 2.192.911,16 €, ενώ τα αντίστοιχα ποσά το οποία προκηρύχθηκαν στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν 1.961.030,52 € (προϋπολογισμός) και 1.114.285,64 € (Δημόσια Δαπάνη).

Η Αναπτυξιακή Πέλλας - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ) εκφράζει την ικανοποίησή της για την ομαλή διαδικασία της υποβολής και το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον της περιοχής σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς όσον αφορά την οικονομία και ανάπτυξη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Ε.Δ.Π.L της Αναπτυξιακής Πέλλας - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος δήλωσε σχετικά:
«Οι προτάσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας, τη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά. Μέσα από την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού με τη συμμετοχή των δραστήριων φορέων της περιοχής μας, δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν στο οποίο εξέχουσα θέση έχουν τα τοπικά προϊόντα ποιότητας που παράγονται. Βεβαίως, τα χρήματα δίνονται με βάση τεκμηριωμένες και καλά οργανωμένες προτάσεις οπότε υπάρχει εγγύηση ότι θα “πιάσουν τόπο”. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στους δικαιούχους φορείς οι οποίοι είναι σημαντικό να διαχειριστούν τις εγκεκριμένες δράσεις με υπευθυνότητα και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν. Το στοιχείο αυτό εξασφαλίζει μεγιστοποίηση του οφέλους για την περιοχή και την τοπική κοινωνία.
Πιστεύουμε ότι το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER αποτελεί εφαλτήριο προοπτικής βιώσιμης ανάπτυξης και δικαιώνει τις προσδοκίες των κάτοικων του Νομού Πέλλας που το σχεδιασμό και τη διαχείριση του έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Πέλλας - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.)»
Επισυνάπτεται πίνακας με τα αναλυτικά στοιχεία των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Επισημαίνεται ότι με την αποσφράγιση των φακέλων θα διορθωθούν τυχόν λάθη και σφάλματα της αρχικής καταγραφής.
Για την Αναπτυξιακή Πέλλας
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.)
Θεοδωρίδης Ι. Θεόδωρος
Πρόεδρος Δ.Σ. & Ε.Δ.Π.L

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου