Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Φουντώνουν τα σενάρια για Τζιτζικώστα στο τιμόνι της ΝΔ.



Bραχυκύκλωμα ανευ προηγουμένου προκαλούν οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ταλαίπωρη ΝΔ. Οι νεοδημοκράτες έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και τρέμουν για τη συνέχεια του κόμματος.Η πρόθεση του Τσίπρα να υποδείξει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και η αποδοχή της πρότασης από τον Ελληνα Επίτροπο ξορκίζουν την επιστροφή στη δραχμή.

-Δεν θα επέλεγα να γίνω Πρόεδρος Δημοκρατίας εάν επρόκειτο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ...
Η άποψη του Δημήτρη προκαλεί επιπλέον πανικό μια και εξάγεται το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση-έστω και μέσα από δυσκολίες-θα καταφέρει να πετύχει συμφωνία και να κερδίσει το στοίχημα.
Η ΝΔ έχει χάσει τον μπούσουλα καθώς τρέμουν στην ιδέα πως ένας ηγέτης παλαιάς κοπής (και γενιάς) δεν μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα είτε αυτός είναι ο Σαμαράς, είτε κάποιος άλλος της γενιάς του.
Ηδη στη ΝΔ ακούγονται τα ονόματα των Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα με τον δεύτερο να ακούγεται πιο "νικηφόρος επιλογή" μια και ο Μητσοτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τηγανίτα τίποτα.
Αντίθετα ο Τζιτζικώστας εμφανίζεται πολύ δυνατή υποψηφιότητα-πρόκειται για πολιτικό με έντονη προσωπικότητα ο οποίος δεν δίστασε να διαφοροποιηθεί από τις επιλογές Σαμαρά και να πάει κόντρα στον Ιωαννίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου