Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Σφάζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ποδιά...της Γκερέκου.



Κοντά στην κάθοδο με τη ΝΔ βρίσκεται η υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού το ΠΑΣΟΚ και έχοντας και τις ευλογίες του Νίκου Δένδια, ο οποίος από την Κέρκυρα μετακόμισε στη Β’ Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα της κυρίας Γκερέκου έχει σχεδόν κλειδώσει και αυτό που απομένει είναι η ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει υπάρξει προσωπική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με την κυρία Γκερέκου, ώστε να ενταχθεί στο
γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Κέρκυρα, πραγματοποιώντας έτσι επί της ουσίας ένα πολιτικό «κόλπο γκρόσο».
Οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, ακόμα και από ώρα σε ώρα, με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ να αναμένεται να ανακοινωθούν πάντως το πρωί της Παρασκευής, μετά την επικύρωσή τους την Πέμπτη το απόγευμα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
Η πιθανότατη είσοδος της κυρίας Γκερέκου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομο Κέρκυρας προκαλεί σε κάθε περίπτωση ανατροπές και καραμπόλες. Αναμένεται η αντίδραση του πρώτου επιλαχόντος του 2012, Στέφανου Γκίκα, ο οποίος μετά την αναχώρηση του Νίκου Δένδια για τη Β’ Αθηνών ήλπιζε σε άνετη εκλογή. Επίσης, φαίνεται πως παγώνει η υποψηφιότητα του Νίκου Γεωργιάδη, ενώ και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, Δημοσθένης Δαββέτας, θα είναι τελικά υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και όχι στην Κέρκυρα. Με ενδιαφέρον πρέπει να αναμένεται και το τι μέλλει γενέσθαι με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Σπύρου Σπύρου, η οποία συζητείτο τις προηγούμενες μέρες.
Φυσικά, κρίσιμος είναι και ο ρόλος του Νίκου Δένδια σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κυρίας Γκερέκου. Ο υπουργός Άμυνας διατηρεί άριστη προσωπική σχέση μαζί της και ακόμα και όταν ήταν ανθυποψήφιοι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είχαν ποτέ ανεξέλεγκτη αντιπαράθεση. Μάλιστα, μετά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 29/12, το koolnews.gr τους είχε… συλλάβει να τα λένε σχεδόν συνωμοτικά στους διαδρόμους της Βουλής. Πηγές από το νησί των Φαιάκων αναφέρουν πως μια ενδεχόμενη κάθοδος της κυρίας Γκερέκου δεν επρόκειτο να γίνει χωρίς τη στήριξη ή έστω το πράσινο φως από τον κύριο Δένδια.
Η Άντζελα Γκερέκου, παρά το ότι είχε ανακοινώσει την κάθοδό της με το ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα, εμφανιζόταν ιδιαίτερα προβληματισμένη λόγω του διχασμού που προέκυπτε από την ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να εξετάζει και άλλες εναλλακτικές.
Έξαλλος με Σαμαρά-Γκερέκου ο Βενιζέλος
Έξαλλοι είναι στη Χαριλάου Τρικούπη με τις όποιες παρασκηνιακές κινήσεις και τις φήμες, που φέρουν τη ΝΔ έτοιμη να κάνει... μεταγραφή την Άντζελα Γκερέκου, την οποία ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται διατεθειμένος να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας!
Από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν τη δημόσια γραπτή δήλωση, που εξέδωσε μόλις την περασμένη Δευτέρα η υφυπουργός Πολιτισμού, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφια και πάλι με το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα -η ανακοίνωση μάλιστα είχε εκδοθεί περίπου ως απάντηση στη φημολογία ότι η κυρία Γκερέκου θα πάει με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Από το ΠΑΣΟΚ δήλωναν άγνοια για τα όσα λέγονται και κυκλοφορούν περί επαφών της κυρίας Γκερέκου με τον κ. Σαμαρά και διαβεβαίωναν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα περισσότερο από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Προσέθεταν, δε, με νόημα ότι, εάν συμβαίνει μία τέτοια αχαρακτήριστη ενέργεια, «μας είναι αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο κ. Σαμαράς».
Σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος να αποστείλει επιστολή στον κ. Σαμαρά, προφανώς σε ύφος έντονης διαμαρτυρίας και αναγορεύοντας το συγκεκριμένο θέμα σε αιτία πολέμου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν ακόμη και για έλλειψη ήθους από τη ΝΔ.
Έτσι κι αλλιώς, οι σχέσεις των δύο κομμάτων είναι τεταμένες τον τελευταίο καιρό και μία σπίθα είναι ικανή να πυροδοτήσει ανηλεή πόλεμο ανάμεσα στους μέχρι τώρα κυβερνητικούς εταίρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου