Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Πολιτικοί σε μάχη… πολίτες σε δίλημμα



Του Παναγιώτη Νανούδη

Ο προεκλογικός αγώνας φούντωσε στις τηλεοπτικές αρένες και οι υποψήφιοι βουλευτές άρχισαν να ρίχνουν τα όπλα τους στη μάχη. Κατηγορίες, ύβρεις και μια σειρά από λόγια χωρίς ουσία δείχνουν για ακόμη μία φορά την άνανδρη πολιτική αλαζονεία τους.


Υποψήφια πολιτικά πρόσωπα χωρίς αρχές και ήθος διεκδικούν για ακόμη μία φορά την έδρα της σιγουριάς και του βολέματος. Πρόσωπα που μέχρι χθες βρίσκονταν στ’ αριστερά παρέκλιναν προς τα δεξιά και τούμπαλιν. Πολιτικές κωλοτούμπες που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι αθλητές ενόργανης γυμναστικής.

Η χώρα βράζει στο καζάνι των χρηματαγορών και του χρέους της και οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της μίζερης επιβίωσης ή της απόλυτης καταστροφής τους, σύμφωνα με τους τηλε-αστέρες πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Οι αναποφάσιστοι πολλοί, η αλήθεια μία. Η εξουσία είναι γλυκιά… για όλους! Η χώρα θα επιβιώσει  και με τους μεν και με τους δεν και όχι γιατί είναι ικανοί να την κυβερνήσουν αλλά γιατί έχουν από πίσω τους έναν άξιο και περήφανο λαό. 

4 σχόλια:

  1. Kάποιοι όμως κυβερνήσαν και ίσως έχουν περισσότερες ευθύνες από αυτούς που δεν κυβερνήσαν. Με το να τους εξομοιώνεις παίζεις το παιχνιδάκι των (πρωην) κυβερνώντων. Όχι ίσως ΣΙΓΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άξιος και περήφανος λαός σας έχει και τους πολιτικούς που του αρμόζουν στους
    οποίους αναφέρεστε
    Να τον χαίρεστε αυτόν τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαδ'οπουλος Σάββας Γυμναστής.11 Ιανουαρίου 2015 στις 11:27 π.μ.

    Μου τα χαλάει ο επίλογος, καθ ότι ο λαός μπορεί να είναι υπερήφανος , αλλά του λείπει η κρίση και η συνέπεια. Και τα δυο είναι θέμα παιδείας.

    …… «ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!» όχι με την έννοια των γραμμάτων. Γράμματα δεν ήξερε και ο Κολοκοτρώνης , ούτε και ο Μακρυγιάννης, αλλά ήξεραν ποιοι μας κοροϊδεύουν. Γνώριζαν με ποιους να πάνε και με ποιους όχι. Ήθελαν πρώτα το συμφέρων της χώρας και μετά οτιδήποτε άλλο. Αλλά και αυτούς τους «έφαγαν»!!!

    Δεν ξέρω γιατί μας τραβά σαν μαγνήτης και μας κερδίζει η επιλογή της καταστροφής .
    Στον τομέα αυτόν αποδεδειγμένα πλέον δεν έχουμε αντιστάσεις . Μάλλον γιατί δεν μας νεάζει άλλο αν έχουμε «καθαρό κατσίν» (κατσί = μέτωπο) Συνέπεια να μην έχουμε και τύψεις που να βαρύνουν την συνείδηση μας ως πολίτης της χώρας αυτής.

    Η συνύπαρξη , άρα η κοινωνία , …. για να λειτουργήσει θέλει συμβιβασμούς , για να τους κάνεις θέλει να έχεις κρίση κλπ. Τελικά όπως και να το γυρίσεις όλα … «ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!» πολύ περισσότερο όταν είναι να κρίνεις αν την ψήφο σου την πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ. ή ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ. ΚΑΛΑ - ΚΑΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ. ΣΤΙΣ 25 & ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ!!! ΠΡΑΞΤΕΕΕΕΕΕ..........!!!! (εστω και με τον κοινον νου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή