Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η αγάπη μεταμόρφωσε τον Λούκα των Γιαννιτσών (εικόνες)



Πριν από τέσσερις μήνες ο σκυλάκος που βλέπετε στις φωτογραφίες περιφερόταν σαν φάντασμα στην πόλη των Γιαννιτσών. Ήταν μια μάζα από κόκκαλα και δέρμα, ενώ η ψώρα είχε σημαδέψει παντού το κορμί του. Οι περαστικοί τον προσπερνούσαν γιατί τον σιχαινόντουσαν. Ο αδέσποτος σκυλάκος ήταν γι’ αυτούς απλά ένας φορέας ασθενειών και τίποτα παραπάνω. Η ιστορία του Λούκα αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα το πώς καταντούν τ’ αδέσποτα ζώα εξαιτίας της αδιαφορίας των Νεοελλήνων που τείνει να κτηνοποιήσει την σύγχρονη κοινωνία σε πολλά επίπεδα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κα Άννα Γέργου τον εντόπισε τυχαία στο κέντρο της πόλης να ψάχνει απεγνωσμένα για λίγο φαγητό. Αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη του και τον μετέφερε με ειδικό όχημα που διέθεσε ο δήμος Πέλλας στον κτηνίατρο όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Παρά την κλινική του εικόνα ο Λούκας αποδείχθηκε γερό σκαρί, αφού βρέθηκε αρνητικός σε καλαζάρ κι ερλίχεια. Το πρώτο διάστημα φιλοξενήθηκε στο γκαράζ του δήμου Πέλλας, μετά από πρωτοβουλία του αντιδήμαρχου κ. Παντελή Σπυρίδη, ο οποίος προς τιμήν του ανταποκρίνεται σε δύσκολα περιστατικά συμβάλλοντας καθοριστικά στο έργο της τοπικής φιλοζωικής. Στη συνέχεια ο Λούκας φιλοξενήθηκε για ένα περίπου μήνα σε σπίτι φιλόζωης ακολουθώντας θεραπεία για την καταπολέμηση της ψώρας. Ο Λούκας, όμως, είχε μάθει να τριγυρνά ελεύθερος στην πόλη των Γιαννιτσών και με την πρώτη ευκαιρία το έσκασε από το σπίτι φιλοξενίας του βρίσκοντας καταφύγιο μέσα στο στρατόπεδο στο Τσαλί.

Σήμερα ο Λούκας δεν θυμίζει σε τίποτα το ταλαιπωρημένο, κοκκαλιάρικο και χωρίς τρίχωμα σκυλάκι που τριγυρνούσε στους δρόμους των Γιαννιτσών και ήταν ανεπιθύμητος από τους ανθρώπους. Απολαμβάνει την φροντίδα των στρατιωτών και το κυριότερο δεν κινδυνεύει από εκείνους που απείλησαν ότι θα τον εξοντώσουν για να «καθαρίσουν» την περιοχή τους από έναν «ψωριασμένο» σκύλο. Η κα Άννα Γέργου ως πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών συνεχίζει να επισκέπτεται τον Λούκα στο στρατόπεδο χορηγώντας του τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση της ψώρας και σιτίζοντας τον με ποιοτική ξηρά τροφή για να δυναμώσει περισσότερο ο οργανισμός του. Πρόκειται για έναν καλοσυνάτο σκυλάκο που ξέρει να ανταποδίδει την αγάπη που παίρνει από τους ανθρώπους κι έγινε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα αγαπητός στους στρατιώτες που μοιράζονται μαζί του την καθημερινότητα τους στο στρατόπεδο.
Με αφορμή την ιστορία του Λούκα η κα Γέργου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε τις ελπίδες μας και να προσπαθούμε να σώσουμε κάθε ζωάκι όσο άσχημα κι αν φαίνεται. Δεν παρέλειψε γι’ άλλη μια φορά να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Πέλλας κ. Παντελή Σπυρίδη για την καταλυτική βοήθεια που προσέφερε τόσο στην μεταφορά του Λούκα στο κτηνιατρείο με το ειδικό όχημα του δήμου όσο και για την κάλυψη των εξόδων θεραπείας του, αλλά και εμβολιασμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου