Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Προειδοποιήσεις από Λαγκάρντ και Γιούνκερ προς την επόμενη κυβέρνηση



Σαφή προειδοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις τυχόν αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ύψους 240 δισ. ευρώ, απηύθυνε τη Δευτέρα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η Κριστίν  Λαγκάρντ στη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα Irish Times, ερωτηθείσα σχετικά με την σκοπιμότητα
πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο μεταξύ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κάλεσε την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας.

«Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση εκλεγεί στην Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, σε μια δήλωση που από το Reuters ερμηνεύεται ως προειδοποίηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις στους εταίρους της», τόνισε επίσης ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου