Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Προσοχή σε ψεύτικο διαγωνισμό του Google Chrome



Εάν σας ζητηθεί να λάβετε μέρος σε ένα διαγωνισμό του Google Chrome σε μορφή κουίζ ή σε μία έρευνα, ώστε να έχετε ευκαιρία να κερδίσετε ένα Apple Iphone 6, ή Nexus, ή Sony Play Station, απλά αγνοήστε το.
Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί ένας νέος ψεύτικος διαγωνισμός από απατεώνες του διαδικτύου, με σκοπό τι άλλο, από το να υποκλέψουν πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία και διαπιστευτήρια λογαριασμών από ανυποψίαστους χρήστες.


Επιπλέον το ανυποψίαστο θύμα μπορεί να ξεγελαστεί και να συμπληρώσει έρευνα, που όχι μόνο δε θα δώσει στο χρήστη κάποιο δώρο, αλλά χάρη στο νέο σύστημα linking, αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτό θα βγάλουν και κέρδος.

Οι περισσότεροι απατεώνες ψάχνουν για θύματα που τους αρέσει να λαμβάνουν μέρος σε online διαγωνισμούς ή αναζητούν τρόπους να βγάλουν κάποια εύκολα χρήματα. Φυσικά ποτέ δε κερδίζουν κάτι και ούτε και παίρνουν χρήματα από πουθενά. Αντιθέτως είναι αυτοί, οι γνωστοί scammers, που όχι μόνο βγάζουν κέρδος, αλλά μπορεί να θέσουν και σε κίνδυνο τον υπολογιστή του θύματος.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο χρήστης πριν συμμετάσχει σε μια τέτοια ενέργεια, είναι να δει εάν γίνεται στη πραγματικότητα η ενέργεια αυτή. Μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα από το φορέα που υπογράφει την ενέργεια και εκεί να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Εάν είναι όντως πραγματικότητα τότε σίγουρα θα βρει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου