Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μια τρύπα... στην ΑΟΖ.Η ΤOTAL δεν βρήκε τίποτα για εξόρυξη και αποχωρεί!!



«Χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε προς εξόρυξη» ολοκληρώθηκε η γεωλογική, γεωχημική και γεωφυσική έρευνα εξερεύνησης των τεμαχίων 10 και 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική εταιρεία ΤOTAL.
Απογοήτευση και σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί η μη εξεύρεση, καταρχήν, γεωτρήσιμων γεωλογικών δομών στα οικόπεδα 10 και 11Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές Aρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων
στην περιοχή, χωρίς, όμως, να αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να κάνει λόγο αποχώρησή της από την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ.

Απογοήτευση και σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί η μη εξεύρεση, καταρχήν, γεωτρήσιμων γεωλογικών δομών στα οικόπεδα 10 και 11 από την γαλλική εταιρεία TOTAL και η πρόθεση της εταιρείας να εγκαταλείψει την κυπριακή ΑΟΖ, τονίζει το ΑΚΕΛ.

Η μη εξεύρεση κοιτασμάτων, αναφέρεται, στα οικόπεδα 10 και 11 σ' αυτό το στάδιο «δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται ως το τέλος των προσπαθειών για έρευνα και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου