Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η παράταξη του Γιάννη Σόντρα για τον απολογισμό του 2014



Φτάνοντας στο τέλος του πρώτου εξαμήνου της νέας δημοτικής περιόδου και ανατρέχοντας στα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο την περίοδο αυτή, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται κυρίως για θέματα ρουτίνας και απλής διοικητικής διεκπεραίωσης.
Οι εισηγήσεις της Δημοτικής αρχής, στερούνταν μεγάλων έργων, καινοτόμων ιδεών αλλά και προτάσεων. Παρόλα αυτά, η παράταξή μας συνέβαλε σε αυτές με σοβαρότητα και πάντα με γνώμονα την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων των δημοτών, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ήρθαμε αντιμέτωποι με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς συμπεριφορές.

Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι της επικοινωνίας που θέλει τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά ακολουθήσαμε την πάγια στάση μας, λειτουργώντας θεσμικά και επί της ουσίας.
Δυο ήταν τα μεγάλα ζητήματα που ανέκυψαν, από πολιτική επιλογή αλλά και σκοπιμότητες της Δημοτικής αρχής. Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων και η Διαχείριση της Τουριστικής ΑΕ.
Και σε αυτά οι θέσεις μας ήταν ξεκάθαρες.
Όσον αφορά στο θέμα των απορριμμάτων, η Διοίκηση του Δήμου μεθοδικά απαξίωσε την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, καθιστώντας την αναποτελεσματική, αφού πρώτα την αποδιοργάνωσε, την αποψίλωσε και στην συνέχεια της αφαίρεσε τα μέσα και τα εργαλεία για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.
Η δημοτική αρχή δυστυχώς, αποδείχθηκε ανεπαρκής και προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της, χρησιμοποίησε υπηρεσίες,  πρόσωπα και εξοπλισμό του Δήμου, προς όφελός της και προς όφελος των ημετέρων.
Η θέση της παράταξής μας και η τεκμηριωμένη τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν ξεκάθαρη και σαφής.
«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υιοθετηθεί αυτή η λογική...ούτε και πειραματικά!
Η αναδιοργάνωση της υπηρεσίας πρέπει  και  είναι ΜΟΝΟΝ το ζητούμενο».
Στο δεύτερο μεγάλο ζήτημα που αφορά στην Τουριστική Επιχείρηση «Καταρράκτες», και σημείο ταυτότητας της πόλης της Έδεσσας, θα περίμενε κανείς το αυτονόητο, δηλαδή τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις βιωσιμότητας της Επιχείρησης.
Αντίθετα αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε την ανάλγητη και ύποπτη συμπεριφορά της, που εμμένει στη λύση και εκκαθάριση της Επιχείρησης, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το μέλλον της Επιχείρησης και των εργαζομένων.
Οι θέσεις μας και οι ενέργειές μας, ήταν και θα είναι προς όφελος της Επιχείρησης και των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι στη λογική της λύσης και εκκαθάρισης . Υποστηρίζουμε σθεναρά τη συνέχιση λειτουργίας της Επιχείρησης, προτάσσοντας βιώσιμες λύσεις με στόχο την αναβάθμιση της Επιχείρησης και το συμφέρον των εργαζομένων και του τόπου.
Η συνολική στάση της παράταξής μας, είναι να συμβάλλουμε ο καθένας από το ρόλο που του έχει ανατεθεί, στην αναγκαία σύγκλιση και σύνθεση απόψεων, ως απαραίτητη προϋπόθεση της συνέργειας και της συμπόρευσης, για το καλό του τόπου.
Εκτιμούμε και υποστηρίζουμε, ότι ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, ο Δήμος πρέπει να αποτελεί «προπύργιο» για την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝ ΕΡΓΩ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΝΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου