Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κολαστήριο του 20χρονου Βαγγέλη



«Τον είχαν ακινητοποιήσει σε καρέκλα, τον τραμπούκιζαν, τον έφτυναν και τον χλεύαζαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια», αναφέρει ο υψηλόβαθμος αστυνομικός. Σε άλλη περίπτωση που περιγράφεται σε κάποια από τις καταθέσεις, οι δράστες είχαν κάνει τον Βαγγέλη... τζουκ μποξ! Τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα και έριχναν...  κέρματα προκειμένου εκείνος να τραγουδήσει τα άσματα που υποδείκνυαν για να τον ελευθερώσουν. Σε άλλο σημείο περιγράφεται ένα ακόμη επεισόδιο που εξελίχθηκε ενώ ο 20χρονος αγνοούμενος φοιτητής έκανε μπάνιο.
Οι «εκφοβιστές» έκλεισαν το νερό και τον άφησαν για ώρα με τις σαπουνάδες! Τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται «φυσιολογικά» σε ένα βαθμό, ως δείγματα ακραίων πειραγμάτων ανάμεσα σε μέλη παρέας αγοριών, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όχι όμως και στην περίπτωση του Βαγγέλη, ενός καλοσυνάτου παιδιού, με εσωστρεφή χαρακτήρα, μειωμένων ίσως αντιστάσεων, που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και αντιδράσει σε αυτά.
Ο Βαγγέλης ήθελε να δραπετεύσει από το «κολαστήριο» του
Ο «εξευτελισμός» του κορυφώθηκε με την απομόνωση σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας και την ακραία διαπόμπευσή το. Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων έλαβαν καταθέσεις από τους τέσσερις συμφοιτητές του 20χρονου που φαίνεται να τον κάλεσαν σε δωμάτιο, όπου άρχισαν τον ακραίο χλευαστικό τραμπουκισμό του. Οι νεαροί κορόιδευαν τον Βαγγέλη με τοπικιστικά σχόλια του τύπου: «Πρέπει να δείχνεις και να φέρεσαι σαν Κρητικός. Να είσαι σκληρός άνδρας, όπως όλοι οι συντοπίτες σου».
Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που ο 20χρονος ζήτησε αλλαγή δωματίου κάτι που έγινε τελικά δεκτό. Η διεύθυνση της Σχολής ενημέρωσε την οικογένειά του για την αλλαγή αλλά και για το γεγονός ότι η ψυχολογία του Βαγγέλη έδειχνε ιδιαίτερα πεσμένη. Μάλιστα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν επίσης την πιθανότητα εκτός από τον τραμπουκισμό και ξυλοδαρμό του, να υπέστη και βασανιστήρια άλλου… τύπου για τα οποία δεν είχε μιλήσει ποτέ γιατί ντρεπόταν.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει διατάξει έρευνα, που θα ξεκινήσει την Τρίτη (24/2/2015) προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας κατά του 20χρονου μέσα στη Σχολή Γαλακτοκομικής και ποιοι είναι οι υπαίτιοι.
Συγκινητική ανταπόκριση στο Facebook
«Αγνοείται! Βοηθήστε... Πρέπει να τον βρούμε!». Με τα λόγια αυτά συγγενείς και φίλοι απευθύνουν καθημερινά έκκληση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη.
Οι κολλητοί του φοιτητή από την Κρήτη έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω Facebook νέες φωτογραφίες του προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρόσφατη εικόνα του. Στην σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook στις 15 Φεβρουαρίου έχουν ήδη κάνει like δεκάδες χιλιάδες χρήστες σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια άκρη στο πολύ μπλεγμένο νήμα της υπόθεσης εξαφάνισης του φοιτητή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου