Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μόνο το 40% των δωρεών για τον Έμπολα έφτασαν στον προορισμό τους



Λιγότερα από τα μισά χρήματα που προορίζονταν για την καταπολέμηση του Έμπολα στη Δυτική Αφρική έφτασαν στον προορισμό τους το 2014, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το γραφείο του ΟΗΕγια τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.
Από τα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές μόνο το 40%, δηλαδή 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν στις κυβερνήσεις των τριών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα της επιδημίας, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Σύμφωνα με την Κάρεν Γκρέπιν, του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η οποία ηγήθηκε της έκθεσης και δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ, οι καθυστερήσεις ενδεχομένως να έχουν συμβάλει στην εξάπλωση του ιού στις χώρες της δυτικής Αφρικής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 8.800 άνθρωποι, αποδεκατίζοντας παράλληλα τα ήδη νοσηρά συστήματα υγείας των τριών χωρών.
"Είναι σαφές πως οι διεθνείς ηγέτες έκριναν δύσκολο εγχείρημα να εκτιμήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις για την αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας, η οποία εξαπλωνόταν με ραγδαίους ρυθμούς", είπε η Γκρέπιν σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης. "Το πρόβλημα δεν ήταν η γενναιοδωρία των δωρητών, αλλά το ότι οι πόροι δεν διατέθηκαν αρκετά γρήγορα".
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα, Ντέιβιντ Ναμπάρο, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι απαιτούνται επιπλέον 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον τερματισμό της επιδημίας στις 3 πληγείσες χώρες.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου