Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

5 νομοσχέδια και μια εξεταστική ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ερχόμενη εβδομάδα



Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη διάρκειας 2 ωρών του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.Στο επίκεντρο βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση και σχετίζονται με τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Εκτός απο τον Γιάνη Βαρουφάκη παρόντες ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αποχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης το μόνο που ανέφερε ήταν ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού.
Η σύσκεψη εστιάσθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση και σχετίζονται με τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη εξετάσθηκε το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης και η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ειδικά εν όψει των υποχρεώσεων του Μαρτίου.
Πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης , καθώς αρκεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να έχει αυτή ισχύ.
Σημειώνεται πως μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να προχωρήσουν γοργά οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να ξηλωθεί το καθεστώς του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.
Τέλος, η διεξαγωγή υπουργικού συμβουλίου θα γίνει στις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής
Πέντε νομοσχέδια και μια εξεταστική ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ερχόμενη εβδομάδα
Κοινοβουλευτική αντεπίθεση με σειρά νομοσχεδίων και πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει το Μνημόνιο, ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση τουλάχιστον πέντε νομοσχεδίων:
-Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
-Την διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
-Την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
-Την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας
-Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Παράλληλα, θα κατατεθεί και η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνηθούν οι συνθήκες και οι αιτίες που η χώρα οδηγήθηκε στα Μνημόνια.

 tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου