Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βόμβα από Βρυξέλλες: Προς νέο μνημόνιο και νέο δάνειο η Ελλάδα



Την ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, φέρεται πως βλέπουν οι εταίροι, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης.
Όπως επισημαίνουν κοινοτικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για λήξη επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί υπουργοί Οικονομικών δεν είναι πεπεισμένοι για τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup. Ξεκαθαρίζεται επίσης, από τις ίδιες πηγές, πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο επόμενο τετράμηνο.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές.
Υπήρχε "συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου