Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το βίντεο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς



Μετά τις δύο νέες σοκαριστικές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που ήρθαν στο φως χθες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αρμόδιοι αξιωματικοί ξεκίνησαν νέα καμπάνια ενημέρωσης προς τους γονείς. 
Στόχος είναι να προστατευτούν τα παιδιά από τους παιδόφιλους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο με το μανδύα του «φίλου» ή του «συνομήλικου» που πιάνει τη κουβέντα για θέματα που αφορούν στα παιδιά.


Στο πλαίσιο αυτό δίνεται στη δημοσιότητα βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ. που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς. Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς απαντά:

«Το μοναδικό ‘τείχος’, το ‘φάρμακο’, το ‘γιατρικό’, προστασίας των παιδιών μας απέναντι στους αρρωστημένους παιδόφιλους είναι οι γονείς να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Να συζητούν μαζί τους και να κάνουν πράγματα μαζί. Μόνο τότε το παιδί θα μιλήσει για απειλές που το προσεγγίζουν. Η αποξένωση της σημερινής εποχής φέρνει τον παιδεραστή στην πόρτα μας. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι το 93% των παιδόφιλων που βλέπει υλικό παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικο στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε. Ο ‘θεατής’ είναι εν δυνάμει ‘βιαστής’».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου