Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ισόβια για τη μητέρα και τον πατριό που ζεμάτισαν τρίχρονο μέχρι θανάτου



Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση του μικρού Θανάση που ζεματίστηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα και τον πατριό του.Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τον Μάρτιο του 2014, εκδικάστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με την ομόφωνη απόφαση και για τους δύο κατηγορούμενους να είναι ισόβια κάθειρξη.Η απόφαση συνάδει με την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία «άστραψε και βρόντηξε», κατά την αγόρευσή της στη δίκη.


Η Εισαγγελέας τόνισε ότι αυτή η υπόθεση είναι πρωτοφανής στα χρονικά, καθώς, όπως ανέφερε, όσο κι αν έψαξε δεν μπόρεσε να βρει ανάλογη υπόθεση στα νομικά χρονικά.

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες της υπόθεσης προκαλούν αποτροπιασμό και οργή, υπογραμμίζοντας πως η κατηγορία με την οποία βαρύνονται επισύρει την ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Το άτυχο παιδί, βασανίστηκε από τους δύο κατηγορουμένους και αφήνει καμία αμφιβολία ότι και οι δύο με ενδεχόμενο δόλο ήθελαν να ξεφορτωθούν το μικρό Θανάση και προκάλεσαν το θάνατό του», πρόσθεσε.

Οι λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, στο Μικτό Ορκωτό, ανατρίχιασαν και σόκαραν τους παρευρισκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου