Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σκόπελος:Ασθενείς βγάζουν ακτινογραφίες στο κτηνιατρείο!



Σε κτηνιατρείο αναγκάζονται να βγάζουν ακτινογραφίες οι κάτοικοι της Σκοπέλου, καθώς ο μοναδικός χειριστής του ακτιονολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας, λείπει με άδεια. Σύμφωνα με το skopelos-news, στο νησί δε λειτουργεί ιδιωτικό ακτινολογικό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταφεύγουν σε κτηνιατρείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας ζητά να στελεχωθεί το τμήμα ακτινολογίας με έναν επιπλέον υπάλληλο, ώστε να μην παρατηρείται παρόμοια φαινόμενα και να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι οι
κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Ο διευθυντής Γ. Τριανταφύλλου δηλώνει: «Εμείς δεν συστήνουμε στους ασθενείς να μεταβαίνουν σε κτηνιατρείο για ακτινογραφίες, ωστόσο πηγαίνουν με δική τους πρωτοβουλία, όταν ο μοναδικός παρασκευαστής του Κέντρου Υγείας απουσιάζει σε κανονική άδεια. Τι μπορούμε να κάνουμε; Διαθέτουμε έναν και μοναδικό παρασκευαστή, ο οποίος είναι εργαζόμενος και δικαιούται να πάρει την άδειά του. Πρόβλεψη για δεύτερο που να τον αναπληρώνει δεν υπάρχει δυστυχώς. Όταν ο μοναδικός παρασκευαστής απουσιάζει σε άδεια οι ασθενείς με δική τους πρωτοβουλία βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο. Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και εμείς στο Κέντρο Υγείας δεν γνωρίζουμε να χειριζόμαστε το ακτινολογικό μηχάνημα».

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως οι δύο από τους τέσσερις αγροτικούς γιατρούς του Κ.Υ. θα αποχωρήσουν σε έναν μήνα και το κέντρο θα λειτουργεί με δύο μόνον αγροτικούς γιατρούς και τον διευθυντή, ενώ υπογραμμίζεται πως ο ένας εξ αυτών μεταβαίνει για πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τις εξετάσεις των ασθενών του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου