Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αντιπροσωπεία εργαζομένων των ΚΔΑΠ επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Αντιπροσωπεία εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες από την Πέλλα επισκέφτηκε σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη στο γραφείο του στο Διοικητήριο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερώσουν τον κ. Θεοδωρίδη για τα προβλήματα και τις προτάσεις του κλάδου, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους κκ. Γεώργιο Σαχινίδη, Θεοχάρη Φωτιάδη, Αναστασία Τοκαλατσίδου, Ελένη Μακροπούλου, Μαρία Τασούκα και Χρήστο Μπαραϊκταρίδη.


Σ’ όλη την Ελλάδα λειτουργούν 448 Δομές οι οποίες χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» του Υπουργείου Εργασίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και  εξυπηρετώντας πολλές χιλιάδες παιδιά και παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Το έργο και η προσφορά των κέντρων είναι πολύ σημαντικά, καλύπτοντας μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των τοπικών κοινωνιών ενώ οι δομές λειτουργούν αδιαλείπτως εδώ και δύο δεκαετίες περίπου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εργαζόμενοι των Κέντρων έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς παρατηρούνται πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή του μισθού τους ενώ πολλά κέντρα αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα λόγω καθυστερήσεων στις χρηματοδοτήσεις.

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, «είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναγνωρίζει την πολύτιμη κοινωνική προσφορά των Κέντρων και επιθυμεί τη συνέχεια της λειτουργίας τους. Επομένως, είναι αναγκαίο η πολιτεία να προχωρήσει στις κατάλληλες ρυθμίσεις και μέτρα ώστε τα Κέντρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους σ’ ένα καθεστώς μονιμότητας και ασφάλειας για τους εργαζομένους και εξασφάλισης των καθημερινών λειτουργικών τους δαπανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου