Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σημαντική συνεργασία των κολοσσών Τwitter και Google



Twitter και Google υπέγραψαν μια σημαντική συμφωνία που θα επιτρέψει την αύξηση της προσέλευσης χρηστών στο messaging κοινωνικό δίκτυο. Με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά μετά το 2011 η μηχανή αναζήτησης της Google θα αντλεί αυτόματα το σύνολο των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο Twitter.
Το Twitter υπέγραψε συμφωνία με τον κολοσσό του Διαδικτύου Google που θα επιτρέψει την αύξηση της προσέλευσης χρηστών στο δίκτυό του, δήλωσε ο πρόεδρός του Ντικ Κοστόλο.

Σύμφωνα με το Bloomberg η συμφωνία αφορά την αυτόματη αναφορά του συνόλου των περιεχομένων που δημοσιεύονται στο Twitter από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Google.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο όμιλοι είχαν ήδη συνάψει παρόμοια συμφωνία μεταξύ 2009 και 2011 για την οποία η Google πλήρωνε 15 εκατ. δολάρια ετησίως στο Twitter. H εν λόγω συμφωνία είχε διακοπεί σε μια προσπάθεια της Google να προωθήσει το δικό της μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Google Plus. Έκτοτε η διείσδυση του δικτύου της Google αποδείχθηκε ιδιαίτερα περιορισμένη στους χρήστες του Ιnternet και σε καμία των περιπτώσεων το Plus δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα με πρώτο και κυριότερο το Facbook.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η εταιρεία ισχυριζόταν το 2013 ότι αριθμούσε 540 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως για το Plus, σύμφωνα με τους New York Times οι πραγματικοί ενεργοί χρήστες της υπηρεσίας πιθανώς να ήταν οι μισοί. Την ίδια στιγμή οι ενεργοί χρήστες του Facebook είναι σχεδόν οι τριπλάσιοι.
 
To Twitter επιχειρεί να δώσει μια ώθηση στα έδοδά του μέσω της συνεργασίας με την Google


Σύμφωνα με τον Doug Anmuth, οικονομικό αναλυτή της JPMorgan, "Η συμφωνία σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για το Twitter να προσελκύσει και να αντλήσει έσοδα από μη εγεγγραμμένους χρήστες. Επιπλέον θα αυξήσει την συχνότητα με την οποία οι χρήστες του Twitter τσεκάρουν το site", πρόσθεσε.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ο όμιλος Twitter είχε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των χρηστών, με μόνο τέσσερα εκατομμύρια νέους χρήστες, ύστερα από τα 13 εκατομμύρια νέων χρηστών του τρίτου τριμήνου. Ωστόσο η κερδοφορία δείχνει να βελτιώνεται, με τον κύκλο εργασιών να διπλασιάζεται το τρέχον τρίμηνο και στο σύνολο του έτους.
Υπενθυμίζεται, ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 12 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 479,1 εκατ. δολάρια.
Η γνωστή εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η μηνιαία δραστηριότητα των χρηστών ενισχύθηκε κατά 20% στους 288 εκατομμύρια χρήστες την εξεταζόμενη περίοδο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου