Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Παρά το βέτο των δανειστών η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.



Την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, απαντώντας έτσι στο βέτο που κατέθεσε ο Κοστέλο.Σχετική ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο στη Βουλή η πρόεδρος κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι η εισαγωγή του για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.Αν η πλειοψηφία της Βουλής αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα, αυτό θα
σημαίνει ότι η ψήφιση του στην Ολομέλεια θα γίνει το αργότερο το απόγευμα της Παρασκευής. Η οριστικοποίηση του προγράμματος αναμένεται τις επόμενες ώρες.
Δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση απάντησε η κυβέρνηση στα επιχειρήματα του εκπροσώπου της Κομισιόν στους θεσμούς Ντ. Κοστέλλο ο οποίος επιχειρεί να μπλοκάρει την νομοθετική λειτουργία της κυβέρνησης ενώ ήδη το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση συζητείται στην Ολομέλεια και αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για τις εκατό δόσεις. Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για άτοπες και αστήριχτες αιτιάσεις και ενστάσεις. Όπως είπε συγκεκριμένα, συνεχίζονται μέσω δηλώσεων  ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών.
«Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί», πρόσθεσε και αναφερθείς στην τοποθέτηση της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου ξεκαθάρισε ότι: «Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της υπουργού αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Τον λόγο πήρε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε ότι «η νομοθετική λειτουργία δεν εκβιάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου