Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Προσέξτε τις γιαγιάδες σας...Επιτήδειοι τις εξαπατούν ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας.



Εμφανίζονταν ως δήθεν εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του… Θεού, εξαπατώντας ηλικιωμένους στο Ηράκλειο και αποσπώντας από τα σπίτια τους χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 5.520 ευρώ.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία 74χρονης, η οποία ανέφερε στην αστυνομία ότι δύο γυναίκες παρουσιάστηκαν στο σπίτι της λέγοντάς της ότι ανήκαν στον εκκλησιαστικό χώρο και με τη μέθοδο της απασχόλησης τής έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αλλά και έρευνα των διωκτικών αρχών, προέκυψε ότι τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες - 30 και 20 ετών - και δύο 21χρονοι έχουν εμπλακεί σε τρεις συνολικά υποθέσεις κλοπής κι εξαπάτησης σε βάρος τεσσάρων ηλικιωμένων, 73 έως 86 χρόνων.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27.01.2015 έως και 24.02.2015 οι δύο γυναίκες είχαν διαπράξει τρεις κλοπές με τον ίδιο τρόπο δράσης σε σπίτια 3 ηλικιωμένων και είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας 5.520 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου