Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Χέρι» στις αγροτικές επιδοτήσεις βάζει η κυβέρνηση



Με απλή υπουργική απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων αγροτών, μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος - Ο φορέας θα μπορεί να τα ζητήσει και να τα λάβει άμεσα, εντός δύο ημερών και «χωρίς περαιτέρω όχληση»
Από τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκινά να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του Μαρτίου
το ελληνικό Δημόσιο. Η αξιοποίηση της επιπλέον ρευστότητος που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τα κοινοτικά προγράμματα επιδότησης των ελλήνων αγροτών, προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.


Με απλή υπουργική απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων αγροτών, μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος. Αν τα χρειαστεί ξανά ο φορέας για πληρωμή δικαιούχων, θα μπορεί να τα ζητήσει και να τα λάβει από την ΤτΕ άμεσα, εντός δύο ημερών και «χωρίς περαιτέρω όχληση».

Όπως όλα δείχνουν, η πρακτική αυτή θα ακολουθηθεί και για άλλους κρατικούς φορείς.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του αρμόδιου οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεταφερθούν από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου