Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα στο Δήμο Σκύδρας



Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό πρόκειται να υλοποιηθεί στη Σκύδρα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) σε συνεργασία με το Δήμο Σκύδρας.
Έχει την κωδική ονομασία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του προαναφερόμενου Υπουργείου. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του είναι οι εκπαιδευόμενοι ν΄αποκτήσουν τα γλωσσικά, πρακτικά και διαπολιτισμικά εφόδια που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ιδίων και των οικογενειών τους. 
Μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν  πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπήκοοι τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι ηλικίας από16 ετών και πάνω.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρθρώνεται στα εξής επίπεδα:Α1διάρκειας125 ωρών, Α2 διάρκειας 175 ωρών, Β1διάρκειας 185 ωρών, Β1 διάρκειας 195 ωρών μ΄έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου.
Για την εγγραφή στο πρόγραμμα απαιτείται προσκόμιση διαβατηρίου και άδειας παραμονής.
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Μελίνα Λαδά τηλ.:6972446618.
Πληροφορίες: Όλγα Παπαδοπούλου τηλ.:2381351900-3-4.
Κατάθεση αίτησης εγγραφής στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Σκύδρας, κατά τις εργάσιμες ώρες 9,00 – 13,00,από τη  Δευτέρα 23/3/2015 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου