Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ζητούν την παραίτηση Θεοδωρίδη.Σκληρή ανακοίνωση.



Με μια σκληρή και γεμάτη αιχμές ανακοίνωση ο συνδιασμός της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη να υποβάλλει την παραίτησή του.Θεωρώντας ως μείζον πολιτικό θέμα την καταδίκη του Αντιπεριφερειάρχη για χρηματισμό καλεί τον πολιτικό του προϊστάμενο και Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας να αναλάβει τις ευθύνες του.Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:


Η απόφαση πρωτόδικης καταδίκης του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας, σε 18 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία του χρηματισμού στην «υπόθεση Καϊμακτσαλάν», δυστυχώς επιβεβαιώνει τη  Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η διοίκηση Τζιτζικώστα αποτελεί τέκνο της διοίκησης Ψωμιάδη.
Παρότι βοούσε ο τόπος για τα έργα και τις ημέρες του κ. Θεοδωρίδη, το 2013 αυτός ορίζεται από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ., το 2014 επανεκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα και ξαναορίζεται ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ
            Δεν είναι λίγες, δυστυχώς οι καταγγελίες για σχετικά ζητήματα που βαραίνουν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες του και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα της διοίκησής του. Τα όσα αποδεικνύονται από τα δικαστήρια τώρα, ο κόσμος της Πέλλας τα έχει «τούμπανο» και ο κ. Θεοδωρίδης «κρυφό καμάρι». Το γεγονός ότι η θητεία του είναι πενταετής και το ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης, τον αποθράσυνε να λειτουργεί με αυταρχισμό και αλαζονεία.
            Η ποινική διαδικασία και οι ανάλογες κυρώσεις είναι, φυσικά, αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων, όμως ο κύριος Θεοδωρίδης έχει ήδη χάσει το ηθικό πλεονέκτημα και θα πρέπει άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.
            Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας έχει σοβαρότατες πολιτικές και ηθικές ευθύνες για την επιλογή του συνεργάτη του (ενώ γνώριζε τα έργα και τις ημέρες του). Η επιλογή αυτή δεν ήταν επιλογή λόγω άγνοιας, αλλά είναι αποκαλυπτική μιας συνολικής αντίληψης για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Γι” αυτό και ακόμα μέχρι και σήμερα τον καλύπτει.
Καλούμε τον κ. Θεοδωρίδη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεών του, να καταθέσει άμεσα την παραίτησή του από αντιπεριφερειάρχης και από μέλος του περιφερειακού συμβουλίου.

4 σχόλια:

  1. Βρε καλώς τα τα παιδιά. Εσείς δε λέγατε τίποτα. Το Σηφάκη να μαζεψετε που είναι και κολλητός του καταδικασμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρχισαν τα όργανα.Οσο για τον Σηφακη ας προσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν έχουν γίνει έργα στο δρόμο Έδεσσας - Θεσ/νίκης, στα Γιαννιτσά που με κάθε βροχή πλημμυρίζει σε συγκεκριμένα σημεία? Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τι έχει κάνει για το θέμα αυτό ? Αφού η χρηματοδότηση βρίσκεται στο ταμείο της Περιφέρειας.
    Εάν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα , από που θα αναζητηθούν ευθύνες?
    Μήπως ως αρμόδιος επί των έργων της Περιφέρειας ο κος Θεοδωρίδης γνωρίζει κάτι για αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Καλούμε τον κ. Θεοδωρίδη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεών του, να καταθέσει άμεσα την παραίτησή του»

    Μέχρι τώρα πίστευα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχετε θεό», τελικά αποδεικνύεται ότι πιστεύετε στα είδωλα. Σιγά να μην επηρεαστεί από τέτοιες παραινέσεις ο Θόδωρος και αφήσει την μαρμίτα εξαιτίας μιας καταδίκης για χρηματισμό. Η ζωή έχει αποδείξει ότι ούτε οι πολιτικοί ούτε οι ηθοποιοί αποσύρονται εγκαίρως.
    Πως μπορεί να το κάνει κάποιος που ασκεί και τα δύο επαγγέλματα.
    Ο Θόδωρος είναι «παλιά πουτ@ν@ στο κουρμπέτι» και απλά δικαιώνει τον Kipling που έλεγε ότι εξουσία χωρίς υπευθυνότητα είναι το προνόμιο των πορνών σε όλες τις εποχές.
    Ευτυχώς όμως γιατί ενώ μπορούμε να αποφεύγουμε τις ευθύνες μας, η Δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις συνέπειες.
    Υ.Γ. Η «αριστερά» έστω και με καθυστέρηση αντέδρασε, για τον «μεσαίο χώρο» πέρα βρέχει κι ας έχουν γίνει μούσκεμα μέχρι το βρακί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή