Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Καταγγελία Μαριά κατά Ντράγκι στην Ευρωβουλή για την φτωχοποίηση των Ελλήνων συνταξιούχων από την τρόικα



Ερώτηση με την οποία καταγγέλλει την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων συνταξιούχων από την τρόικα και τη συνακόλουθη ευθύνη της ΕΚΤ και του Ντράγκι κατέθεσε στην Ευρωβουλή σήμερα 28/03/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που επέβαλε η τρόικα με το μνημόνιο στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα πέραν των άλλων και  την  τεράστια μείωση  συντάξεων και συνετέλεσε στη φτωχοποίηση των Ελλήνων συνταξιούχων.
Επιπλέον, συνεχίζει ο Νότης Μαριάς, σύμφωνα με  τα ευρήματα της 22ης  Έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος Ήλιος που αφορά τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το μήνα Μάρτιο 2015, το 60% των συνταξιούχων, δηλαδή 1.511.000 συμπολίτες μας λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 800€, ενώ για το 45% των συνταξιούχων, δηλαδή για 1.186.650 συνταξιούχους, η σύνταξη ορίζεται σε ποσό κάτω από το όριο της φτώχειας, ήτοι κάτω από 665€. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει συντάξεις που κυμαίνονται από 250€  έως 540€.
Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την ΕΚΤ, ως μέλος της τρόικας, εάν επιμένει στη συνέχιση της εφαρμογής της εν λόγω καταστροφικής βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που ασκήθηκε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να φτωχοποιηθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι.
Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως μέλος της τρόικας (στην οποία πάντως παρανόμως συμμετέχει ακόμη και σήμερα), να αποζημιώσει την πατρίδα μας και τους Έλληνες συνταξιούχους για την τεράστια οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η παραπάνω μνημονιακή πολιτική της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου