Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σπάει η "ομερτά" για το Βαγγέλη.Νέο βίντεο αλλάζει τα δεδομένα.



Ενα νέο αποκαλυπτικό βίντεο που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών των Ιωαννίνων αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, η Αστυνομία έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εμπορικών καταστημάτων, στο οποίο διακρίνεται μια παρέα ατόμων να ακολουθεί τον Βαγγέλη την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο νεαρός φαίνεται να περνάει από ένα πρατήριο καυσίμων, ενώ νωρίτερα διακρίνεται να περνάει μπροστά από καταστήματα.
Η Ασφάλεια έχει συλλέξει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προσπαθώντας να εξακριβώσει τις κινήσεις της ομάδας των ατόμων που τον ακολουθεί. Μεγάλο ερώτημα παραμένει το εάν τον ακολούθησαν μέχρι το σημείο που βρέθηκε νεκρός ή όχι. Εάν δηλαδή κατευθύνθηκαν κάπου αλλού.
Ωστόσο, ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει τέτοιο οπτικό υλικό.
Στο μεταξύ, κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε υποστεί τουλάχιστον ψυχολογική βία, αλλά και ότι καθηγητές και συμφοιτητές γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό το μαρτύριο που ζούσε δεν αφήνει το πόρισμα για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που αποκάλυψε το Mega. Επιπλέον οι μαρτυρίες «δείχνουν» τον σκληρό πυρήνα των Κρητικών σπουδαστών που κακομεταχειριζόταν τον άτυχο 20χρονο, καθώς τα στόματα ανοίγουν και η «ομερτά» σπάει.
«Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε (σ.σ. οι Κρητικοί) να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε ότι “αν θέλετε δέστε με”. Ξέρω ότι τον κλείσανε στη ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά, που τους είχαν ενημερώσει», αναφέρει στην κατάθεση του ένας εκ των σπουδαστών της Σχολής.
Στο πόρισμα αναφέρεται πως μια από τις καθηγήτριες που ήταν επιφορτισμένη με την ευθύνη της Εστίας, δήλωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες που της παρασχέθηκαν ότι το 2014 η συμπεριφορά σε βάρος του Β. Γιακουμάκη ήταν «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική. Ειδικότερα του έκλειναν το ζεστό νερό, τον έδεναν, τον έκλειναν σε ντουλάπα, του έριχναν κέρματα και τον ξύριζαν παρά τη θέλησή του».
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας τους, στο πόρισμα που συνέταξαν οι αρχές παρουσιάζεται ξεκάθαρα το τι περνούσε ο άτυχος σπουδαστής αλλά και οι ευθύνες της Σχολής που δεν πήρε κανένα μέτρο για να προστατέψει τον Βαγγέλη αλλά και κάποιους συμφοιτητές του.
«Ελαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο στους συμμαθητές τους. Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών, που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών από κανένα όργανο της Σχολής».
Η ενδεχόμενη ολιγωρία του πρώην διευθυντή της Σχολής να αντιμετωπίσει και να αποκαλύψει τη βία που υφίστατο ο 20χρονος φαίνεται πως αποδείχθηκε μοιραία. Παρά το γεγονός ότι τηλεφώνησε δύο φορές στην κοινωνική λειτουργό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Τατιάνα Γκάτσα - μια πριν και μια μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη - δεν αποκάλυψε τις υποψίες ή τα γεγονότα που γνώριζε.
«Δεν μου αναφέρει κανένα στοιχείο, κανένα περιστατικό. Συμβουλευτικά και προληπτικά θα έλεγα πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει πληροφορίες, πως μπορεί ο ίδιος να προφυλάξει την εστία του και τη Σχολή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς ενδείξεις. Ακόμα και τη δεύτερη φορά δεν μου αναφέρθηκε καμία υποψία κανένα στοιχείο για περιστατικό bullying. Δεν μου ανέφερε κάτι σχετικό ο διευθυντής», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου