Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Της συνιστώσας...έγινε στο ΣΥΡΙΖΑ.Εμφύλιος στην Κεντρική Επιτροπή για τη συμφωνία στο Eurogroup.



Τροπολογία που θα αφορά την συμφωνία που επετεύχθη στο eurogroup ετοιμάζει να καταθέσει την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες, η αριστερή πλατφόρμα. Οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα θα είναι το αντικείμενο του κειμένου.«Είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά
χαρακτηριστικά» τόνισε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε:«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπειες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή είναι η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι και από την οποία θα κριθούμε το επόμενο διάστημα.
Στελέχη της αριστερής πλατφόρμας κατά τις ομιλίες τους έθεσαν την ανάγκη ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα το οποίο θα μπορεί να απειλεί θεμελιώδη συμφέροντα των πιστωτών και των κυρίαρχων κύκλων της ευρωζώνης.
Άλλα στελέχη της πλατφόρμας τόνισαν επίσης την ανάγκη σε κάθε περίπτωση πριν την λήψη των αποφάσεων να συγκαλούνται τα συλλογικά όργανα του κόμματος πράγμα που διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις και αποτέλεσματα.
Αλέκος Καλύβης
Στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής το μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, Αλέκος Καλύβης . «Είναι ετεροβαρής η συμφωνία και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου».
Ευκλείδης Τσακαλώτος:
Πιστεύω ότι η συμφωνία έχει πολλές αςάφειες. Να σας πω ποια κυρίαρχη δύναμη επέμενε για σαφήνειες; Αυτή ήταν η Γερμανία...Σε όσους θεωρούν ότι η ασάφεια είναι πρόβλημα προσέξτε και τη σαφήνεια...Υπάρχουν και σαφήνειες που δεν βοηθάνε. Για τις ιδιωτικοποίησεις η σαφήνεια δεν μας βοηθάει....Η ασάφεια για τις εργασιακές σχέσεις μας βοηθάει. Η αςάφεια για το πόσο έτοιμοι είναι οι εταίροι μας να μιλήσουν για το χρέος επίσης δεν μας βοηθάει. Μας δυσκολεύει όμως και ο ίδιος μας ο εαυτός... η συμφωνία εξαρτάται από εμάς.
Αντώνης Νταβανέλλος:
Τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουμε τη δημόσια εντολή να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού που αναγκαστήκαμε να αποδεχτούμε προχτές. Αλλιώς η προοπτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης.
Γιάννης Μηλιός:
Αυτό που είναι έξω από την κουλτούρα μας είναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Όλα αυτά που η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχει κοντά ποδάρια.
Νίκος Παππάς:
Η αποδοχή στην τακτική της κυβέρνησης είναι σχεδόν πάνδημη. Οι κριτικές καλοδεχούμενες αλλά δυστυχώς αναντίστοιχες με το λαϊκό αίσθημα.
Γιάννη Δραγασάκης:
Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε ένα κόμμα χωρίς βαρονίες δεν το πετύχαμε για αυτό και πρέπει να το ξαναδούμε.
Εξετάσαμε ακόμα και το σενάριο της τελικής σύγκρουσης αλλά δεν το επιλέξαμε. Αποδεχτήκαμε αυτή τη συμφωνία γιατί θεωρήσαμε ότι μας δίνει χρόνο αλλά και εργαλεία για να προχωρήσουμε.

Αριστείδης Μπαλτάς:
Λένε όλοι: Δώστε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση και θα γράψει η ιστορία ότι ο πραγματικός κόσμος που δεν έδωσε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραχωρούμε έδαφος για να κερδίσουμε χρόνο...Οι νίκες πάντα συνοδεύονται από συμβιβασμούς... δώστε χρόνο στην κυβέρνηση.
Νίκος Χουντής:
Να συγκροτήσουμε επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και να κάνουμε μια συγκροτημένη πολιτική διεκδίκησης γι αυτό. Δεν είναι ώρα για να καταμερίσουμε ευθύνες ή να δούμε ποιος δικαιώνεται και ποιος όχι. Η διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας.
Και δημόσιες αντιπαραθέσεις
Στο μεταξύ, η έμμεση αλλά σαφέστατη αποδοκιμασία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς πλήρως απενεργοποιημένο, Γιάννη Μηλιό δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη προκάλεσε την άμεση δεικτική απάντηση του επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
Δηλώσεις Στρατούλη στο Mega
«Η συμφωνία που κλείστηκε δεν χρειάζεται να έρθει για επικύρωση στη Βουλή» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega Σαββατοκύριακο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ρωτήθηκε με το... καλημέρα για το κατά πόσο η συμφωνία που έκανε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές θα έρθει στην Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία.
Ο κ. Στρατούλης απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο με βάση τη νομοθεσία και επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει «για να καταργήσει τα μνημόνια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου