Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Financial Times: Τι ετοιμάζει ο Τσίπρας; Εκβιασμό, πόκερ ή πολιτική αυτοκτονία;



Στη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στο πώς τον αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.
«Η προέλευση της λέξης «αίνιγμα» είναι ελληνική. Στη σημερινή συγκυρία, όμως, η λέξη αυτή χαρακτηρίζει το τι επικρατεί στις σκέψεις των Γερμανών σχετικά με την Ελλάδα. Ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γνωρίζουν τι ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Εκβιασμό; Πόκερ; Ή πολιτική αυτοκτονία;», γράφουν οι Financial Times.
Και προσθέτουν: «Ο κύριος Τσίπρας εξακολουθεί να αμφισβητεί το γράμμα και το πνεύμα του σχεδόν κάθε συμφωνίας που υπογράφηκε από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Με τα χρήματα να εξαντλούνται, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο έχουν απομονώσει τη χώρα τους με έναν πρωτοφανή τρόπο».
Σε άλλο σημείο το δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει: «Τα πράγματα δεν φαίνονται ελπιδοφόρα για τον κ. Τσίπρα, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα από ό,τι θα πίστευε κανείς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου