Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχει αυτό το κράτος...Όρισαν δικάσιμο για το νόμο "Κατσέλη" για 16 χρόνια μετά!!!



Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος αφορά στην απόδοση Δικαιοσύνης. Είναι ένα ζήτημα που έχει επισημανθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς η κατάσταση καθημερινά, αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται ραγδαία.
Το αποκορύφωμα αυτής της αδιανόητης κατάστασης -το κερασάκι στην τούρτα- που παραλύει κάθε λειτουργία είναι το γεγονός ότι μόλις χθες, 23 Μαρτίου, το Ειρηνοδικείο των Αχαρνών (Μενίδι) όρισε δικάσιμο για τις 31 Μαρτίου του 2031, δηλαδή 16 χρόνια μετά.

Πρόκειται για κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη ενός δανειολήπτη που συνολικά οφείλει 317.000 ευρώ και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Ο δικηγόρος Αθηνών Μάριος Μπράμος που έκανε τη σχετική αίτηση και έκπληκτος πήρε τη συγκεκριμένη δικάσιμο σε επικοινωνία του με το koolnews.gr επισήμανε ότι αυτή στις περιοχές του Περιστερίου, του Ίλιου, των Αχαρνών και του Αμαρουσίου η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει οριστεί δικάσιμος για προσωρινά μέτρα το Νοέμβριο του 2015 παρά το γεγονός ότι ο νόμος ορίζει σαφέστατα ότι η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά μέσα σε 30 ημέρες από την κατάθεση της αίτησης.
Βερβεσός: Είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος
Ο γνωστός δικηγόρος και επί σειρά ετών γενικός γραμματέας του ΔΣΑ περιγράφει στο koolnews.gr την κατάσταση στη Δικαιοσύνη με τα μελανώτερα χρώματα. Η κυβέρνηση ασχολείται με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και με τους γάμους των ομοφυλόφιλων και καλά κάνει, αλλά την ίδια ώρα η Δικαιοσύνη βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.
Στο Εφετείο, για παράδειγμα, δεν υπάρχει χαρτί για φωτοτυπίες, ούτε καν για την τουαλέτα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος τους δενείζει χρήματα για να αγοράσουν φωτοτυπικά, ακόμη και καρέκλες. Δεν υτπάρχει πουθενά αυτή η κατάσταση.
Ειδικότερα, για το νόμο Κατσέλη, τον έχουν καταργήσει στην πράξη. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις 16 χρόνια για να συζητήσει μια απλή αίτηση υπαγωγής σε αυτόν. Και ο δανειολήπτης αλλά και η Τράπεζα είναι όμηροι μιας αδιανόητης κατάστασης. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.
Η κατάσταση στην απόδοση Δικαιοσύνης είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα που έχει θέσει και η Τρόικα στις ελληνικές κυβερνήσεις αλλά αυτές, δυστυχώς, παριστάνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου