Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Νέο τελεσίγραφο Σόιμπλε: Η διορία για την Ελλάδα λήγει στις 30 Ιουνίου



Η 30η Ιουνίου, οπότε και λήγει η τρέχουσα επέκταση του ελληνικού προγράμματος, αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων για την Αθήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Bloomberg.
«Έχουν χρόνο ώς τότε», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτονας πως η λύση πρέπει να βρεθεί μέχρι αυτή την ημερομηνία, αν η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει τα χρήματα που της διατίθενται από αυτό το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, απάντησε πως δεν υφίσταται τέτοι θέμα: «Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει».
«Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάνουμε ώς τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι' αυτό στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα», πρόσθεσε.
Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη πως το μεγάλο πρόβλημα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά η ανταγωνιστικότητα.
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτησή του ότι «Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου