Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αυτές είναι οι 5 + 1 τροφές που «καίνε» το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς



Η κοιλιακή χώρα είναι ιδιαιτέρως «ευάλωτη» στη συσσώρευση λίπους, καθώς οι περισσότερες από τις αγαπημένες μας… αμαρτωλές τροφές «κάθονται» ακριβώς κάτω από το στομάχι και γύρω από τη μέση μας, με αποτέλεσμα τη μονίμως φουσκωμένη και πλαδαρή κοιλιά.
Τροφές όπως οι τηγανητές πατάτες, τα ζαχαρώδη, τα λιπαρά τυριά και τα αναψυκτικά
γίνονται άμεσα λίπος και συσσωρεύονται στη συγκεκριμένη περιοχή γι’ αυτό θα πρέπει να τα περιορίσουμε σημαντικά.
Θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και να ξεφορτωθείτε το ενοχλητικό «σωσίβιο» γύρω από τη μέση;
Δυστυχώς, μόνο η γυμναστική δε φτάνει γι’ αυτό φροντίστε να εντάξετε τις τροφές που ακολουθούν στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Μήλo: Περιέχει βιταμίνη C, βήτα-καροτένιο, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά.
Καρπούζι: Δρα κατά του σχηματισμού αρτηριακής πλάκας και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους.
Ψάρια και μαλάκια: Είναι γεμάτα μονοακόρεστα, ωμέγα-3 λιπαρά που ενισχύουν το μεταβολισμό, ενώ περιέχουν ελάχιστες θερμίδες.
Κεράσια: Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν «καίνε» το λίπος.
Αβοκάντο: Περιέχει το αμινοοξύ λεκιθίνη, ενώ οι αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασιακές του ιδιότητες αποτρέπουν τη δημιουργία «σωσιβίου» στην περιοχή της μέσης.

Αυγά: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12, η οποία ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Μήπως να δώσουμε περισσότερη προσοχή στις τροφές που εντάσσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου