Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Νίκη ανόδου στην Α' κατηγορία για τον ΓΑΣ Έδεσσας. Επικράτησε της ΑΓΕ Πιερίας με 71-63



«Οι παρέες όχι μόνο γράφουν ιστορία, μα χαλούν ή φτιάχνουν  τη στιγμή, επηρεάζουν τη μέρα, κατασκευάζουν το μέλλον και το κυριότερο διαμορφώνουν χαρακτήρες».
Μια τέτοια «στιγμή ιστορίας» μας χάρισε η ομάδα του ΓΑΣ Έδεσσας το βράδυ του Σαββάτου, νικώντας την ομάδα της ΑΓΕ Πιερίας με 71-63, πετυχαίνοντας την άνοδο στην Α΄ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Είναι αυτό το συναίσθημα που μόνο στις αυθεντικές και αληθινές παρέες μπορείς να συναντήσεις. Αυτή η αόρατη δύναμη, που εκεί που λες ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω, κάτι σε σπρώχνει να ξεπεράσεις τα όρια σου και να παίξεις τραυματίας, να αγωνιστείς με άμεσο κίνδυνο να πας στο χειρουργείο, να προσπαθείς μέχρι το τέλος.
Είναι μια άνοδος που ήλθε μετά από τεράστια προσπάθεια των παικτών, των προπονητών, καθώς και της διοίκησης του συλλόγου.
Μια μεγάλη επιτυχία που ευχόμαστε «να κατασκευάσει το μέλλον» του ΓΑΣ Έδεσσας, ελπίζουμε ένα αισιόδοξο μέλλον, γεμάτο μπασκετικές χαρές και αθλητική υγεία.
Θέλουμε αυτή η επιτυχία να «διαμορφώσει τους χαρακτήρες» των νεαρών αθλητών του συλλόγου μας, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του μπάσκετ, δiνοντας τους κίνητρο, να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο.
Ακόμη ελπίζουμε να διαμορφώσει τον χαρακτήρα των φιλάθλων της πόλης μας, ώστε να στηρίζουν την ομάδα μας αλλά και όλες τις ομάδες της πόλης μας, με φίλαθλο πνεύμα σε όλες τις δράσεις τους.
Ο κόουτς του ΓΑΣ Γιώργος Σταυρόπουλος, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μακρίδη Τηλέμαχο, Μακρίδη Βαγγέλη, Υφαντίδη, Τότλη και Δοδόπουλο.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ από τις πρώτες του στιγμές, με την πρωτοπορία στο σκορ να εναλλάσσεται ανάμεσα στις δυο ομάδες Η ομάδα της Έδεσσας με πολύ δυνατή άμυνα προσπαθούσε να περιορίσει τα δύο μεγάλα ατού της ΑΓΕΠ, Χρυσανθόπουλο και Νεμάνια Τσουκ. Ο Τότλης έχοντας «χρεωθεί» τον Χρυσανθόπουλο, («τεράστιος» παίκτης ακόμη και στα 42 του, με θητεία σε Παναθηναϊκό, Άρη, Απόλλωνα Πάτρας κ.α.) είχε το δύσκολο έργο του περιορισμού του.
Αντίστοιχα ο Δοδόπουλος επιτηρούσε τον Τσουκ ( με ύψος 2.08 και παρουσία σε Απόλλων Πατρών, Ιωνικό, Benetton, Ηλυσιακό κ.α.), που δέσποζε και στις δύο ρακέτες.
Στην επίθεση ο Υφαντίδης και Δοδόπουλος σκόραραν κρατώντας κοντά στο σκορ την ομάδα του ΓΑΣ. 
Από την ΑΓΕΠ ο Χρυσανθόπουλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σκοράροντας από μακρινή αλλά και κοντινή απόσταση. Το τέλος του 1ου δεκάλεπτου βρήκε την ομάδα της Πιερίας να προηγείται με 19-17.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ ήταν καταιγιστικός. Με άμυνα που «τσάκιζε κόκαλα» κατάφερε να περιορίσει τα ατού της ΑΓΕΠ, δεχόμενος μόνο 4 πόντους. Αντίθετα η επιθετική πολυφωνία του ΓΑΣ και το «φρεσκάρισμα» της ομάδας με τις αλλαγές από τον πάγκο, επέτρεψαν στην ομάδα της Έδεσσας να πετύχει 19 πόντους έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Υφαντίδη, Τσακώντση, αλλά και τον Τότλη που πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα (εντυπωσιακή η «τάπα» στον Χρυσανθόπουλο), προσέφερε και στην επίθεση. Το ημίχρονο βρήκε τον ΓΑΣ Έδεσσας να προηγείται με 36-23 θέτοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΓΕΠ ξεκίνησε καλύτερα. Με τον Χρυσανθόπουλο να «βομβαρδίζει» τόσο από το τρίποντο, όσο και από μέση απόσταση και τον Τσούκ να κυριαρχεί στα ριμπάουντ, η ΑΓΕΠ κατάφερε να μειώσει στην μικρότερη δυνατή διαφορά 41-40. Ο ΓΑΣ με τον Υφαντίδη εγκλωβισμένο στον πάγκο με 4 φάουλ, κόλλησε επιθετικά. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο οι Δοδόπουλος, Τσακώντσης και Τότλης πήραν σημαντικές προσπάθειες, ευστοχώντας και δίνοντας «αέρα» 7 πόντων με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου (52-45).
Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε μια προσωπική παράσταση του Υφαντίδη που ερχόμενος από τον πάγκο κατάφερε να πέτυχε 15 πόντους δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην νίκη του ΓΑΣ Έδεσσας, επαναφέροντας την διαφορά στα επίπεδα των 13-14 πόντων. Συγκλονιστικός ήταν και ο Πέτρος Μπίκου (Μπίκος), που μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο τα έδωσε πραγματικά όλα, τόσο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση κερδίζοντας το χειροκρότημα τις εξέδρας.
Τα δύο τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, κύλησαν με την ομάδα της πόλης μας να «κατεβάζει ταχύτητα», μέχρι το τελικό 71-63.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Ντόγκα και Χατζηχαρίση
Δεκάλεπτα: 17-19, 36-23/ (ημιχ.), 52-45, 71-63 (τελικό).
ΓΑΣ Έδεσσας (Σταυρόπουλος Γιώργος): Λούσης 1, Αντωνιάδης, Υφαντίδης 29(3), Τσακώντσης 7, Μποζίνης, Αργυρός 3, Τότλης 11(1), Μακρίδης Β., Μακρίδης Τ. 4, Τσολάκης 5 (1), Μπίκου 3, Δοδόπουλος 10(1).
ΑΓΕΠ (Αθανασιάδης): Κρυσταπλάκης, Γαβαλάς 3(1), Δαμάλης 1, Τσουγεράνης, Ίτσιος, Τσούκ 15, Κεραμιδάς 2, Καρόζας 6, Κελαδίτης 7(1), Χρυσανθόπουλος 29(3), Σαπίδης, Τοπαλίδης.
·         Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου της Έδεσσας που κατέκλισε το ΔΑΚ βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα να φτάσει στην νίκη. Τον ευχαριστούμε.
·         Ο ΓΑΣ Έδεσσας συγχαίρει την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου