Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Aπάντηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους άθεους για το Άγιο Φως



Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε η Ένωση Άθεων διαβεβαίωσε τους πιστούς ότι το Άγιο Φως θα ταξιδέψει κανονικά...

«Στους ισχυρισμούς της Ένωσης Άθεων, ότι πρέπει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, έχω να δηλώσω ότι η θέση τους αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός... 

ότι μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως και τους διαβεβαιώνω ότι, παρά την αντίθεσή τους, το Άγιο Φως θα έρθει και φέτος στην πατρίδα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Γιώργος Βασιλείου.

Η Ένωση Άθεων είχε χαρακτηρίσει «μη απαραίτητη πολυτέλεια» την αεροπορική μεταφορά του Αγίου Φωτός σε επιστολή της, ενώ είχε ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία την «κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του υποτιθέμενου "Αγίου φωτός", με έξοδα του Ελληνικού Κράτους».





perivolipanagias 

7 σχόλια:

  1. Να το φέρουν με δικά τους έξοδα οι παπάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αρχέγονη πνευματική παράδοση των προγόνων μας για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός ξεκινά πριν εκατοντάδες χρόνια, δηλαδή ΑΠΟ ΤΟ… 1988 μ.Χ. επί ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα (γνωστό αρχιερέα της πελατειακής ψηφοθηρίας). Την οργάνωση της μεταφοράς είχε αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο του Ιάκωβου Οικονομίδη Ζ Tours σε συνεργασία με τον Σουλεϊμάν Α΄τον Μεγαλοπρεπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ως το 1988, το ‘Άγ.Φως’ ερχόταν στην Ελλάδα δια της θαλάσσιας οδού μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι και φυσικά κατόπιν εορτής. … ξεκινούσε από τα Ιεροσόλυμα το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου έμπαινε σε ένα καράβι .. και έφτανε στον Πειραιά τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την Ανάσταση χωρίς ουσιαστικά να το μάθει κανείς..» (19.4.201-Π. Κατσάκος, vice.com) και χωρίς να έχει λείψει, μέχρι τότε, στη φυλλάδα «Star» που κατήγγειλε προχτές πρωτοσέλιδα την ‘Ένωση Αθέων’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένα στρατιωτικό αεροπλάνο, κανένα άγημα, κανείς επίσημος, για το ‘Άγιο φως’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Μαρξ είπε πως η «θρησκεία είναι το όπιο του λαού», αλλά δεν είπε πως πρέπει να απαγορεύσουμε τη χρήση του οπίου. Αυτό ας πούμε ότι το λέω εγώ
    .
    «Η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων»

    Αυτό ακούστηκε από ένα μπαλκόνι στην Λαμία τον Οκτώβριο του 1944.
    Άρη ζεις εσύ μας οδηγείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dexihaf, κανένας δεν μιλάει για κατάργηση θρησκειών, αλλά να μην πληρώνουμε για αυτά τα εθνικοθρησκευτικά καραγκιοζηλίκια.

      Διαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν παρανόησα. Μάλλον η έμφυτη καχυποψία μου φταίει. Βλέπεις όλα από κάπου ξεκινούν.
    Αυτό το περί εθνικοθρησκευτικών όμως δεν το αντιλαμβάνομαι.
    Έχε υπ όψη ότι και οι λίγοι που ορκιστήκαν στο Ευαγγέλιο και την Αγία Τριάδα και οι πολλοί που έδωσαν πολιτικό όρκο, στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων ορκίστηκαν.
    Το Σύνταγμα μας λοιπόν, στο Δεύτερο μέρος που αναφέρεται στα κοινωνικά δικαιώματα και στην παράγραφο 2 του άρθρου 16 που μιλά για την παιδεία, θεωρεί σκοπό της την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης.
    Επίσης θεωρώ μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι από την μια να δηλώνεις άθεος, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου και δεν πέφτει λόγος σε κανένα, και από την άλλη να ελευθερώνεις το περιστέρι που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα την ημέρα των Θεοφανείων.
    Θεωρώ μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι από την μια να δηλώνεις άθεος και από την άλλη να περιφέρεσαι από εκκλησία σε εκκλησία με το κερί στο χέρι σκορπώντας χαμόγελα σαν σταρ του Hollywood ακόμα και την στιγμή της περιφοράς του Επιταφίου.
    Μαζί σου στην καταπολέμηση κάθε είδους κρατικής σπατάλης. Μην μπερδεύεις όμως της έννοιες της Πίστης και της Εκκλησίας με αυτό που με μια λέξη χαρακτηρίζουμε παπαδαριό.
    Η Πίστη είναι τρόπος ζωής και η δική μας τουλάχιστον διακηρύσσει το αίσθημα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της εναντίωσης στον ρατσισμό, ενώ ασκεί κριτική σε μορφές της εξουσίας και στην πλουτομανία. Εκκλησία δεν είναι το περιστοιχισμένο με εικόνες αγίων κτίριο. Είναι κοινότητα (κομμούνα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή