Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αποτελέσματα επίσκεψης της Δημάρχου Σκύδρας στην Αθήνα



Στην Αθήνα είχε μεταβεί, από τη Δευτέρα 20 έως την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με σκοπό να προωθήσει θέματα του Δήμου, με την παρουσία και την υποστήριξη του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη.
Στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.Εθ.Α.) έθεσε το ζήτημα της επιστροφής στη δικαιοδοσία του Δήμου του στρατοπέδου «Μαργαρίτη Δούμτσα».
Το συγκεκριμένο είχε παραχωρηθεί το 1958 από την τότε Κοινότητα Σκύδρας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη στρατιωτικών αναγκών. Όμως, μετά το κλείσιμο του στρατοπέδου φαίνεται ότι οι λόγοι της παραχώρησης έχουν αρθεί, γι΄αυτό και η Δήμαρχος ζήτησε την απόδοσή του στον αρχικό δικαιούχο, τότε Κοινότητα και νυν Δήμο Σκύδρας. Ωστόσο, το Υπουργείο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, δηλαδή, εάν κριθεί ότι το στρατόπεδο εντάσσεται ακόμη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του τότε το Υπουργείο θα είναι αρνητικό. Ταυτόχρονα, θα εξεταστούν και οι ακριβείς όροι της παραχώρησης που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Επίσης, στην ίδια υπηρεσία συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σκύδρας (Λ.Α.Φ.Σ.). Η Δήμαρχος υπενθύμισε την αρχική συμφωνία για την παραχώρηση του στο Δήμο έναντι του συμβολικού τιμήματος των 180€ μηνιαίως και βεβαίως το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε αντίστοιχη απόφαση. Όμως, το Τ.ΕΘ.Α. υποστηρίζει ότι το τίμημα δεν μπορεί να είναι της τάξεως των 180€ κι αντιπρότεινε το ποσό των 280€ μηνιαίως. Φυσικά, θ΄απαιτηθούν και δαπάνες ανακαίνισης, επιδιόρθωσης και προσαρμογής του κτηρίου στις νέες χρήσεις, ώστε να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό, και τις οποίες θ΄αναλάβει ο Δήμος. Το θέμα, λοιπόν, βρίσκεται σ΄εξέλιξη.
Στο Υπουργείο Οικονομικών έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας της λειτουργίας της πρώην Δ.Ο.Υ. Σκύδρας, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι υπηρεσίες ν΄ασκούνται αποκεντρωμένα κι αποτελεσματικά. Στο αίτημα αυτό η απάντηση ήταν ότι θα εξεταστεί η περίπτωση της στελέχωσης του γραφείου της Δ.Ο.Υ. Σκύδρας μ΄επιπλέον προσωπικό, ίσως, έναν υπάλληλο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου